Čučoriedkový cheesecake

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Postup

  1. Čučoriedky spolu s cukrom povaríme, počkáme, kým sa cukor rozpustí, občas premiešame. Rozmixujeme ponorným mixérom. Vo vode dohladka rozmiešame škrob, prilejeme k čučoriedkovej hmote a dve minúty povaríme. Odstavíme z ohňa.
  2. Sušienky najemno rozmixujeme a zalejeme roztopeným maslom, premiešame. Formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom. Na dno formy utlačíme sušienkovú zmes.
  3. Mascarpone so smotanou a s čerstvo strúhanou citrónovou kôrou šľaháme na nízkych otáčkach a po lyžiciach pridávame čučoriedkovú hmotu, šľaháme do hustého krému. Krém navrstvíme na sušienkovú zmes, povrch zarovnáme a cheesecake na noc odložíme do chladničky.
  4. Pred podávaním vyberieme z chladničky, necháme trochu povoliť, opatrne zložíme tortovú obruč a cheesecake ozdobíme čučoriedkami.