Nepečené kokosové rezy fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 3. januára 2014
Nepečené kokosové rezy (fotorecept)
Foto: mesiar50

Pripravil som ich z nepodarených kakao-medových plátov a detských piškót.<br />Celková hmotnosť bez masla bola 1030 g.

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Suroviny na plátky:
 nepodarok (suchý a pomixovaný)
1 ks (v mojom prípade Risko)
150 g alebo Hera
Suroviny na krém:
150 g
140 g
1 PL
50 g
50 g
Suroviny na čokoládovú polevu:
100 g cca
50 ml




Postup

  1. 1

    Piškóty si posekáme na nejakom zariadení z nožmi,alebo na kuchynskom robote na jemno.Uvedené suroviny si ručne dobre vymiesime.Len tak ako to vidíte na obrázku.č.1

    Nepečené kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z hmoty si odoberieme cca.taký kus aby sme si mohli vyvaľkať obdĺžnik z rozmermi 25 x 9 cm.Pomocou pravítka som si povykrajoval takéto obdĺžniky. Majú byť 3 kusy.Všetky úkony spojené s rozvaľkaním a skladaním koláča som robil pomocou potravinárskej fólie.(keby vám chýbalo k dĺžke pásu prilepte si kúsok hmoty a jemne prevaľkajte.)Prebytočnú resp.zrezanú časť som odložil bokom a znej som potom spravil guľky.

    Nepečené kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prvý pás som si dal na tácku kde bude vlastne už aj finálni výrobok.Hmota je lepivá a mäkká,keďže prevzala teplotu rúk a prostredia.Po ochladnutí v chladničke sa na moje počudovanie koláč krájal bez problému.

    Nepečené kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dva pláty si natrieme kokosovým krémom.Zhruba asi toľko ,aby nám vydalo na dva pláty.

    Nepečené kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tretím plátom dokončíme skladačku.

    Nepečené kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nad parou som si dáme rozpustiť čokoládu aj z olejom.Vrch koláča som polial viackrát čokoládou a finálne dielo som uložil do chladničky.Zhruba po hodine som koláč narezal pomocou ostrého noža namočeného v horúcej vode.Nôž som opakovane namáčal vo vode.

    Nepečené kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec som z hmoty čo mi ostala spravil guľky ktoré som polial čokoládou a posypal viackrát kokosovou múčkou. Ospravedlňujem sa za chýbajúce gramáže ,keďže krabice od použitých surovín v recepte boli zlikvidované bez môjho vedomia.Ak budete mať nejaké dotazy k receptu tak vám rád odpíšem. Ak by bol niekto zvedavý,že z čoho som robil tie nepodarené pláty tak píšem: 3 PL medu/3 PL kakaový prášok/3 celé vajcia/300 g práškový cukor/80 g maslo,alebo palmarin.Po vychladnutí hmoty som pridal 600 g hladkej múky a sódy bikarbóny.Tieto uvedené suroviny krátko povaríme nad parou cca.5 min.Piekol som to v jednom vyvaľkanom kuse cca.25 min.

    Nepečené kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eviana
Lacko, rezy vyzerajú prudko jedlé, krása... úžasne si využil dané suroviny, veľmi chválim a poznáš ma, pol kráľovstva by som za ne dala, mňam - ukladám a isto vyskúšam, 5* :)
mesiar50
@eviana
Malo to byť vlastne niečo iné,ale nebanujem.Moja rodinka má rada takéto a podobné nepečené...Dá sa to rôzne kombinovať od výmyslu sveta.Ďakujem ti Evka zlatá.
sovicka46
super napad ako zuzitkovat nevydareny kolac :) nepochybujem, ze vysledok je fajnovy a nikto by neveril, ze nieco malo byt inak ako je :)
janara
VYDARENý A ISTE VEľMI CHUTý REZ...GRATULUJEM
havino
no teda, parádne, parádne, zo zbytkov dávam do košíčkov, gulky, ale teda pláty vygulať ma nenapadlo, určite využijem 5 *
tatranka
Takýto recept je veru veľmi vítaný.Nie vždy sa chce hriať rúru a piecť.Mám podobných pár rýchlych a chutných receptov,ktoré ma zachraňujú ak potrebujem rýchlo nachystať niečo sladké a chutné..Tvoj je veľmi úhľadný a predpokladám,že aj veľmi chutný.Ukladám do kk.
frezia
Tvoj zakusok sa velmi paci, dojeme, co zostalo od Vianoc a vyskusam ho.
mesiar50
@tartanka
Máš pravdu tatranka.Takéto a aj iné nepečené zákusky sa neraz vedia zavďačiť jednoduchou a rýchlou prípravou.Ďakujem ti za pekný komentár k receptu.
martamm
mesiar, Ty si ale pokušiteľ, lákavo vyzerajú Tvoje nepečené rezy, nebudem spokojná, pokiaľ ich nevyskúšam :)
mesiar50
3sandra3
Rád ťa ,,vidím" milá 3sandra3.Som rád,že sa ti rezy páčia a ďakujem ti.
mariamka
trosku som si zopakovala matematiku, geometriu, logiku :) naozaj krasny recept, vytazit z "nepodarku" skvost,, robim podobne zo susienok v tvare rolady, ale taketo dokonale pyramidky, a este s medom to je ina :) klobuk dole ,, za 5*
elysa
podarili sa Ti teda parádne rezy z tých nepodarkov :) vyzerajú krásne, podobné guľky som aj ja teraz robila z vianočných medovníkov, čo zostali :)
jozka2
no ty si ale macher take nieco,vyzeraju dobre mas 5
staflik
Nemôžem samozrejme povedať žeby tieto rezy neboli pripravené pekne, ale vo svojej podstate to nie je nič výnimočné. Ale klasika, keď @mesiar50 pridá nejaký recept, tak je tu hneď aspoň 20 komentárov, ktoré sú vlastne prázdnou slamou, všetci automaticky "onanujú" ako krásne, famózne a machersky to spravil. A nakoniec nikto z nich tento recept nebude pripravovať, len si musia nakloniť holandského mäsiara!
mariamka
nahodou @staflik mna aj taka prazdna slama ako vravis potesi, tak preco nie recept od @mesiara50 ? ved keby sme mali vsetci vsetko z Varechy vyskusat, museli by sme zit 100 rokov /co nie je nerealne/,, ja rada pochvalim, co sa mi paci, a hlavne, ked to pecie chlap, mesiar ci nemesiar
havino
no tak náhodou @staflik , výnimočne som ešte hore, výnimočne vyspatá, musím ti oponovať, teda neurážaj ked nie si inšpiratívny typ, ako @mesiar , ako som písala vyššie, tých okrajkov z ciest mám neúrekom marina keksy, piškoty sú k dostaniu po celý rok, nie len pri vianočnom pečení a veru príde vhod pre mňa napríklad, že ho môžem takto pod foliou vyválkať a urobiť krásny rez, ako urobil @mesiar a nie len použiť do punčových košíčkov, alebo do guliek, mne sa recept veľmi páči, aj keby si ho pridal/a ty
kukulienka71
No,@staflik ,teraz sa na teba vrhne zopár varecháčiek,vrátane mňa!Možno ten mesiarov recept nie je dokonalý,ale je na pohľad nádherný a to ho robil chlap!!!@mesiar50 je okrem toho veľký gentleman a my si ho vážime,lebo už tu niečo aj ponúkol na rozdiel od teba!! A vyberaj slová!!
honestka
si sikovny Laci ani u nas sa nic nevyhodi a vznikli tak vzdy nove dobroty, hlavne ked sme pre-emigrovali a tunajsie ingredients boli uplne ine. Kolacik vyzera elegantne, iste aj chutil//
zaroven zelam pokojny a zdravy Novy rok!
mesiar50
@staflik
Zlá odpoveď staflik.Tieto rezy sa mi robili najťažšie z doteraz publikovaných mojich receptov na vareche.Vymyslel som ho práve preto,že som takýto na iných serveroch nenašiel.A v budúcnosti sa vyhýbaj urážlivým komentárom pri mojom recepte.A čo sa týka toho Holandska, som predovšetkým slovenský mäsiar,ale rád ti tam vybavím prácu,ale daj si pozor majú tam radi ľudí ktorý pracujú skôr rukami ako ústami !
@https ://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1560647_182019262008864_849442629_n.jpg
mesiar50
@honestka
Rád ťa ,,vidím" Hanka po dlhej do dobe.Máš pravdu poznám to.Raz sa ma pýtal kolega poliak na najtypickejšie slovenské národné jedlo.Vravím mu bryndzové halušky zo slaninou.Poprosil ma či by som to vedel pripravil,ale náhle zosmutnel, keď som mu povedal,že v nl. bryndzu nepoznajú.Ďakujem ti za pekný komentík a prajem, tebe aj tvojej rodinke ,veľa zdravia a šťastia v tomto roku 2014.
dogagador
hm, @mesiar50 : ja ked dam olej do cokolady, zostane mi tekuta, alebo sa zacne velmi rychlo topit po vybrati z chladnicky. vidim, ze tie tvoje rezy su dokonale a leskle. co je v tom, ze mne sa to nedari?
mesiar50
@dogagador
Čokoládu som neskúmal,že čo je zač,ale velmi sa mi marí,že to malo názov ,,Fin Carré"na varenie 52%
Ja som použil 50ml slnečnicového oleja a 100g čokolády.Rozpúšťal som ju nad parou pokial som nedostal hladkú hmotu.Miešal som ju len varechou.
Ďakujem a prajem ti pekný víkend.
pusta
krásny recept, poradil si si, obdivujem ťa!!!
5*****
mesiar50
@pusta
Ďakujem ti Ibyke za pekný príspevok k receptu.Prajem tebe a aj ostatným krásny víkend.
staflik
@mesiar50 a @turek v jednej osobe, je celkom jasné, ako sme už zistili tak gramatika nie je tvoja silná stránka o čom si nás opäť presvedčil aj v tomto recepte "finálni výrobok" a tak sa nemožno čudovať, že si skončil ako mäsiar. Môj príspevok nebol urážlivý, dokonca je v ňom tvoja práca označená ako pekná. Ale zase raz si sa vyfarbil a pekne prejavil. Ak ťa niekto nehodlá velebiť a ospevovať, tak sa odhaľuje tvoja "pravá tvár". A určite mi nebudeš diktovať kedy a kam budem písať! Radšej sa šetri, aby si stíhal odpovedať na všetky velebnosti, ktoré tu ešte samozrejme pribudnú a douč sa už tú slovenskú gramatiku, však sám píšeš, že si slovenský mäsiar!!!
elixir
Čudujem sa, že vám @staflik stojí za reakciu :) jeho úmysly sú celkom priehľadné...
mesiar50
@stafik
Kto sa tu vyfarbil a pekne sa vyjadril si bol hlavne ty ,Mne totižto nepísali traja,že ako sa vyjadrujem.Ale aj negatívny komentár je komentár.
staflik
@mesiar50 , tak je to, stačí odkryť tvoju pravú tvár ty mäsiarsky @turek a už strácaš reč! A ešte na obranu potrebuješ iných.
zorro
pravdaže závisť....niekto je asi ešte pod vplyvom alkoholu od silvestra
pusta
@mesiar50- lacikám drágám, ak ti smiem poradiť, urob ako ja robím, prehliaddaj určitých ľudí ako vzduch, ako keby tu ani neboli, ignoruj ich!!! nie sú hodní tvojho slova, tvojho povšimnutiia, tvojej odpovede a to je najväčší trest pre nich, nedaj sa nimi vôbec vyprovokovať, fakt za to nestoja. :-)))))
ty máš priaznivcov dosť :-)
aj ja tebe želám krásny a pohodový víkend.
baobab
@staflik skus onanovat bez varecha.sk, mozno sa spravis aj bez toho aby si urazal pracu inych
sany11
Rezy vyzerajú krásne,chutit musia určite vynikajúco.klobúk dole,krásna práca : )
medovnicek
mal si náhodou výborný nápad, u nás by si nimi určite bodoval, veľmi obdivujem, keď je chlap taký kreatívny v kuchyni:)
brambora
Vyzerá to parádne, hneď by som si dala kúsok... a @staflik komplexy si rieš niekde inde. Zaujímalo by ma tvoje zamestnanie, keď tak zhadzuješ mäsiara. A tu sú dôležité recepty a nie zamestnania varecháčov. Škoda, že TY si sa žiadnym receptom nepreukázal...
janka5
ukladam to musi byť dobrotka dik za receptik
mracik9
No hlavne by ma zaujímalo,ako si na také niečo prišiel,super nápad :))
mesiar50
@mracik9
Chcel som pôvodne guľky,ale nakoniec vznikla táto inovácia.
Ďakujem ti pekne mracik9.
janger
No, pribudne tu teda dalsia velebnost, samozrejme...Ci to niekomu vadi, alebo nie. Laci, dalsi pekny recept od teba. Hovori sa, ze vsetko zle je na nieco dobre. Hoci sa ti medove platy nevydarili, dokazal si z toho vytvorit nieco ine. A iste velmi chutne. Bodaj by bol kazdy taky sikovny. Pozdravujem :-).
stacy77777
Lacko, nedaj sa vyprovokovať, už si nám tu predsa niečo predviedol a to cení. Si naozaj šikovný,súhlasím s @janger. Na margo @stafl íka, len tak,že by si mohol podať ruku s @concordom.... úbohé,zhadzuje iba sám seba
zorro
prečítal som všetky komentáre pozorne ...kto, len trošku porozmýšľa môže ľahko zistiť,že @staflik a @concord je pravdepodobne jedna osoba,alebo mu napomáha..
@mesiar50
nenechaj sa vyprovokovať a ignoruj takýchto a podobných......
@staflik
onanovať môžeš,ale do svojho žrádla...si obyčajný úbožiak
mesiar50
@stacy77777
Ďakujem ti milá stacy77777 za tvoj pekný prejav.
Prajem tebe a aj ostatným krásny predlžený víkend
3sandra3




ahoj,,, už som si myslela, že som to zabudla.... ale ide to,,, pre Teba za krásny koláčik...
mesiar50
@https ://fbcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/s720x720/1534334_182405768636880_256494024_n.jpg
radost
pridávam sa k obdivovateľom..Lacko..
ja nepodarky..odrezky..piškoty využívam iba na guľky-a tu iný návod..si kreatívny chlap..
tu u nás k bohatým patrí mäsiarova žena..vie-že vysoká je tvojho remesla cena..
najvyšiu cenu má tvoj charakter..myslím zo srdca..mi ver..:-)
mesiar50
@radost
Tvoje všetky rýmy sú neskutočne pekné.Srdečná vďaka za tvoj milý príspevok.
salinka
Skoro mi tieto tvoje rezy utiekli. Ty si ale špekulant:-) Oceňujem tvoju šikovnosť a kreativitu.
alenka25
Myslela som si, ze podivinov mozeme stretnut len na socialnych sietach, ale cuduj sa svete, uz su aj na forach o vareni :) Hmmm, aj vam slniecko svieti.
@mesiar50 , zakusok vyzera vyborne :) Paci sa mi, ak vie niekto vyuzit suroviny a nevyhadzuje ich do kosa, popripade zachoda...ako by to zopar ludi z mojho okolia urobilo...Urcite vyskusam a verim, ze chutit to bude vyborne!!!
sracz
Supééééééée Laci_maci Mäsiar @mesiar50 a naviac ten posledný bod v Tvojom 5* rcp! Ja som zásadne "guľkový" a komplet Tvojich by som "zblajzol" na posedenie! Ciao a sevas v NL!!!
hyacintka
Lacinko, škoda, že som nebola práve nablízku, keď si spravil tie skvelo vyzerajúce rezy!
Už som sa kvôli tebe aj zaregistrovala na túto stránku, tak čakám ďalšie receptíky! Som na teba veľmi hrdá!
mesiar50
@sracz
Prepáč mi kamarát,že ti iba teraz odpisujem.V nl.mávam tablet a nechápem prečo mi ho server varechy ignoruje.V zahraničí viem,len málokedy pridávať komenty.I keď riešenie je už na svete.Tu doma na stolovom PC nie je žiadny problém.Srdečne ti ďakujem priateľu Feri a prajem ti všetko dobré.
mesiar50
@hyacintka
Keď pricestuješ domov milá sestrička resp.keď sa už konečne stretneme spravíme ešte lepšie.Ďakujem ti za milý komentár a posielam ti pekný pozdrav.
radost
ja som si myslela-že @staflik je osamelý..nespokojný..stárnúci muž..preto toľko zlých slov..
a to je ž-e-n-a..!!..:-(
motyka
Škoda, že som to nenašla pred Vianocami. Na využitie odrezkov - parádny a podľa surovín - aj veľmi chutný recept. A na muža - krásne, úplne ako z cukrárne. Uložím na budúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia