Karamelový a ríbezľový cheesecake
Karamelový a ríbezľový cheesecake

Nepečené karamelové a ríbezľové cheesecaky

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 2. júla 2023
Nepečené karamelové a ríbezľové cheesecaky
Foto: bakingtherapy

Dokonalý dezert, ktorý poteší malých aj veľkých.

14 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
100 g
100 g
100 g
Krém:
250 g
250 g
40 g
180 g
1 ks
1 PL
1/2 šálky
1 šálka
Karamel:
80 g
15 ml
100 ml
20 g
Ríbezľová ganache:
1 šálka
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zvlášť si rozdrvíme lotus sušienky a zvlášť ovsené sušienky. Do obidvoch pridáme 50 g roztopeného masla. Naplníme košíčky (mne vyšlo 7 lotus košíčkov a 7 s ovsenými sušienkami) a dáme do chladničky.

  2. 2

    Tvaroh zmiešame s mascarpone, práškovým cukrom a dotuha vyšľahanou smotanou. Krém si rozdelíme do dvoch misiek na dve časti. Do jednej pridáme lotus nátierku a pokrájané jahody. Do druhej pridáme ríbezle. Potom lotus krém natrieme do košíčkov na lotus sušienky a ríbezľový krém natrieme na ovsené sušienky. Dáme opäť do chladničky.

  3. 3

    Trstinový cukor s vodou necháme rozpustiť. Pridáme smotanu na šľahanie, maslo a môžeme pridať aj soľ (ak chceme slaný karamel). Varíme asi 10 minút, popritom miešame.

  4. 4

    Ríbezle s trstinovým cukrom necháme rozpustiť, pridáme zlatý klas a necháme variť asi 10 minút. Po celý čas miešame.

  5. 5

    Nakoniec polevy natrieme na košíčky a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia