Nepečené guľky (fotorecept)

Nepečené guľky (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, 63 ročná žena, Žiar nad Hronom, recept pridala: 3. decembra 2011 15:45Ďalšie jej recepty

Dnes som si spravila nepečené guľky z ďatlí, mletých orechov, hrozienok a kokosu. Mlsať sa dá aj zdravšie. Ktovie, či do večera niečo zostane:) Je to aj pre vitariánov.

Suroviny

24
porcií
10
minút
príprava
2
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravila som si suroviny, ešte som presne nevedela, že budem potrebovať aj kokos a hrozienka.
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 1

2

Orechy melieme dvakrát, raz na hrubo, druhýkrát na jemno(na obaľovanie)
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 2

3

Ďatle zbavíme kôstok, nakrájame najemno a s malinkým množstvom vody prevaríme. Vidličkou roztlačíme na kašu. Ak sú veľmi šťavnaté, tak netreba variť,len rozmixovať, alebo nakrájať najemno.
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 3

4

Pon vychladnutí pridáme posekané orechy...
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 4

5

pridáme sušené hrozienka, primerane...
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 5

6

...a mletý kokos.
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 6

7

Zmiešame. Z masy tvarujeme guľky, ktoré ihneď obaľujeme v mletých orechoch ...
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 7

8

Niektoré som si obalila v kokose.
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 8

9

Hotové guľky kladieme do papierových košíčkov.
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 9

10

Dobrú chuť.
Nepečené guľky (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 3. decembra 2011 o 17:02
    Pekné a hlavne chutné....


  • evanaaa, 3. decembra 2011 o 17:04
    Júj, také by som si dala, len neviem, koľko by som mohla naraz zjesť, asi len jednu guľku, lebo sú sladké ( a práve také ľúbim). Ale pre istotu si ich sem uložím.


  • macusa, 3. decembra 2011 o 17:26
    dalsia super mnamka! keby sme mali doma datle tak ich urobim hned...
    KK


  • vierik, 3. decembra 2011 o 17:27
    Šikovno si napiekla a ešte aj zdravo...:-)


  • tatranka, 3. decembra 2011 o 19:24
    Guľky robievam na konci pečenia.Tvojim sa vôbec nepodobajú.Moje sú vlastne z núdze.Ja ich robievam z okrajkov a aj z nevydarených keksíkov.No ale tie moje sa nedajú porovnať s tvojími guľkami,v ktorých sú samé dobroty.Ja tiež pridávam orechy,hrozienka rum,čokoládu ale nie je to stály recept.A nakoniec ich obaľujem v tom,čo mi zvýši.Buď je to kokos,orechy,alebo aj granko.A ver mi,že tieto guľky zo zostatkov-okrajkov sa mi minú ako prvé.


  • akeber, 3. decembra 2011 o 19:29
    mňam....aj ja robievam ale z okrajkov....tvoje sú krásne.........


  • cica2, 3. decembra 2011 o 19:42
    máš ich krásne...kk:)


  • elisticka, 3. decembra 2011 o 19:43
    Vlasti taketo gulicky veru idu hned ako prve:-)aj ja robievam a tvoje vyzeraju lakavo...


  • vavan, 3. decembra 2011 o 19:58
    keď nezostane spravíš druhé,chutnučké guličky


  • dorisa, 3. decembra 2011 o 23:05
    @vavan , @elisticka , @cica2 , @akeber ,@tatranka , @vierik , @dalculka Tento recept je skôr vitariánsky, nechcela som guľky robiť z keksíkov a ani nemám odrezky( ja nemávam nikdy, zjedia sa). Chcela som niečo len tak, ovocné na mlsku vyrobiť, bez múky a prísad. @evanaaa , v guľkách nie je žiadny cukor, len to, čo obsahuje použité sušené ovocie. Ďakujem Vám za komentáre.


  • dorisa, 3. decembra 2011 o 23:06
    @macusa , kúpiš, vyskúšaš. Ďakujem za komentár.


  • llilla, 3. decembra 2011 o 23:32
    na take nieco sa presne chystam... nebudem vypekat... mam par receptov, ktore sa hodia do delenej a tieto sa mi tam tiez hodia :))) super tip... :)


  • ola111, 3. decembra 2011 o 23:33
    Rýchle,jednoduché a hlavne dobré.A vydržali do večera?


  • llilla, 3. decembra 2011 o 23:34
    vyskusam spolu s tymito... :)
    » varecha.pravda.sk/recepty/vita-gulicky/18771-recept.html...


  • dorisa, 3. decembra 2011 o 23:46
    llilla, ie , čo píšeš robila moja dcéra(atka7), boli fantastické, to je jej recept. Odporúčam. Ešte mám takéto guličky, pozri si, neviem, či ti budú vyhovovať skladbou surovín: » varecha.pravda.sk/recepty/lieskovcove-kosicky-fotorecept/...
    Ďakujem za komentár. @ola111 , bola som celé poobede až do teraz u dcery, ide sa stahovať triedili sme veci,.......tak ešte zo 5 ostalo:) ďakujem za komentár.


  • llilla, 4. decembra 2011 o 00:35
    moze byt :) mnam mnam :) ja si robievam rozne maskrty... no moj manzel len ohrna nosom, ze je to malo sladke... a preco som tam dala toto... a jemu to nechuti :) no tieto Vianoce... ziadna klasika... tu si moze dat, ked budeme chodit po navstevach :D


  • dorisa, 4. decembra 2011 o 00:44
    @llilla , to poznám, moj si dáva do plnenej papriky aj 3 PL cukru, tí chlapi sú riadne na sladké a potom my musíme vypekať a ja sa potom liečim z kandidy.


  • betty21, 4. decembra 2011 o 16:24
    peknučké, zdravé :)


  • elekra, 4. decembra 2011 o 20:41
    Vyzerajú nádherne a určite tak aj chutia. Odkladám do KK.


  • dorisa, 4. decembra 2011 o 22:24
    @betty21 , @elekra , ďakujem.


  • jamarlen, 4. decembra 2011 o 22:33
    @dorisa , vivat, viva bomba!!!!
    /aj kalorická,aj tučnučká aj sacharidová, no strášne chutnučká/


  • tinca, 4. decembra 2011 o 23:15
    @dorisa vydarené guľky aj foto krásne. Pekného mikuláša želám




  • marianna76, 5. decembra 2011 o 23:43
    super, aj ja vyskúšam


  • sneica, 6. decembra 2011 o 18:57
    guličky peknučke....nakupila som farebny kokos tak mi tento recept pasuje...:)


  • dorisa, 6. decembra 2011 o 22:34
    @jamarlen , presne tak:) ďakujem. @sneica , to bude pekné, daj foto, nech sa potešíme. @marianna76 , ďakujem za komentár, @tinca aj tebe ďakujem za prianie a za komentár. Prajem pekný večer.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist