Vita guličky

atka7 - fotkaatka7, 24. júla 2011
Vita guličky
Foto: atka7

"Sladké" guličky pre vitariánov, vegánov, vegetariánov a všetkých, ktorí sa zdravo stravujú... A samozrejme aj pre všetkých ostatných.... :)

10 minút
príprava

Suroviny

 horké
podľa potreby




Postup

  1. 1

    V mixéri (ja som použila chopper) zmixujeme slnečnicové semiačka s vlašskými orechami. Prášok, ktorý nám vznikne, presypeme do misky.

  2. 2

    V tom istom mixéri zmixujeme sušené hrozienka s goji (mali by byť vopred namočené vo vode, ale mne sa nechcelo čakať, tak som tento bod preskočila :) ) a s trochou vody. Vznikne nám zmes s konzistenciou pasty. Túto zmes pridáme do misky k pomletým slnečnicovým semiačkam a orechom.

  3. 3

    Pridáme podľa chuti konopné semiačka (ak nemáte, nevadí, ja ich už mám veľmi dlho doma, potrebujem sa ich zbaviť), kakao, ovsené vločky a na zahustenie podľa potreby pšeničné otruby.

  4. 4

    Všetko spolu premiešame, je potrebné, aby nám vzniklo hutnejšie cesto, ak treba, pridáme ešte trochu pšeničných otrúb alebo ovsených vločiek. Cesto odložíme aspoň na hodinku do chladničky.

  5. 5

    Zo zmesi tvarujeme menšie guličky, ktoré potom obalíme v strúhanom kokose. Odložíme do chladničky a pomaly "vyjedáme".... :) Dobrú chuť!

  6. 6

    PS: A ďakujem mojej mamči dorise za fotku, keďže náš foťák hapruje... :)

Diskusia k receptu

andys
Vyzerá to super :) A zdravo, to sa bude mlsať. Ukladám do KK.
dorisa
Ja som ich aj jedla, sú prudko zdravé.... vitaj dcerka na Vareche. teším sa aj ja na nové zdravé recepty.
atka7
ďakujem vám za komentáriky, určite vyskúšajte, sú fakt dobré a myslím že aj zdravé, suroviny môžete kľudne obmieňať, ja dávam to, čo ma momentálne napadne a čo doma mám... čiže kľudne lieskovce alebo iné orechy namiesto vlašských orechov, sušené ďatle namiesto hrozienok, carob na obalenie miesto kokosu a tak podobne... a komu je málo sladké, môže pridať trochu javorového sirupu alebo medu, ale mojej dcére chutili aj bez toho... a ona je dosť "sladká riťka" :))
vavan
tie musia byť výborné len sa chcem spýtať konopné semienka a ľanové to je to isté pravda pýtam sa ako trúbka ale fakt neviem:-)))
cica2
@atka7 , krásne úvodné foto a receptík si ukladám, páči sa mi:) A vitaj medzi nami!:)))
tornadolue
Vďaka za výborný recept. A @vavan ľanové a konopné semienka sú z dvoch rozdielnych rastliniek - ľan a konope. Ja som konopné kúpila prvýkrát asi pred mesiacom a odvtedy ich sypem do šalátov aj ovsených vločiek, majú ideálne zloženie zloženie bielkovín a mastných kyselín.
fengari
Su ozaj vyborne! A skusala som aj obmenu s datlami namiesto hrozienok a psenicnymi klickami miesto otrub a vsetci chvalili:). Dakujem za receptik
marijam
Uááááu :-) Aký jednoduchý receptík ..:-) Ukladám...Vidím, že tam môžem primiešať všeličo :-) Určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia