Nepečené guľky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som si spravila nepečené guľky z ďatlí, mletých orechov, hrozienok a kokosu. Mlsať sa dá aj zdravšie. Ktovie, či do večera niečo zostane:) Je to aj pre vitariánov.
24 porcií |
10 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny, ešte som presne nevedela, že budem potrebovať aj kokos a hrozienka.
- Orechy melieme dvakrát, raz na hrubo, druhýkrát na jemno(na obaľovanie)
- Ďatle zbavíme kôstok, nakrájame najemno a s malinkým množstvom vody prevaríme. Vidličkou roztlačíme na kašu. Ak sú veľmi šťavnaté, tak netreba variť,len rozmixovať, alebo nakrájať najemno.
- Pon vychladnutí pridáme posekané orechy...
- pridáme sušené hrozienka, primerane...
- ...a mletý kokos.
- Zmiešame. Z masy tvarujeme guľky, ktoré ihneď obaľujeme v mletých orechoch ...
- Niektoré som si obalila v kokose.
- Hotové guľky kladieme do papierových košíčkov.
- Dobrú chuť.