Nepečené guľky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som si spravila nepečené guľky z ďatlí, mletých orechov, hrozienok a kokosu. Mlsať sa dá aj zdravšie. Ktovie, či do večera niečo zostane:) Je to aj pre vitariánov.

24
porcií
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny, ešte som presne nevedela, že budem potrebovať aj kokos a hrozienka.
  2. Orechy melieme dvakrát, raz na hrubo, druhýkrát na jemno(na obaľovanie)
  3. Ďatle zbavíme kôstok, nakrájame najemno a s malinkým množstvom vody prevaríme. Vidličkou roztlačíme na kašu. Ak sú veľmi šťavnaté, tak netreba variť,len rozmixovať, alebo nakrájať najemno.
  4. Pon vychladnutí pridáme posekané orechy...
  5. pridáme sušené hrozienka, primerane...
  6. ...a mletý kokos.
  7. Zmiešame. Z masy tvarujeme guľky, ktoré ihneď obaľujeme v mletých orechoch ...
  8. Niektoré som si obalila v kokose.
  9. Hotové guľky kladieme do papierových košíčkov.
  10. Dobrú chuť.