Nepečené cukrovinky fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 20. marca 2014
Nepečené cukrovinky (fotorecept)
Foto: iva63

Inšpirovala som sa na internete. V pôvodnom recepte boli ďatle, ktoré som ja nahradila sušenými slivkami a marhuľami, ubrala som kakao a pridala som Zobraziť celý popisInšpirovala som sa na internete. V pôvodnom recepte boli ďatle, ktoré som ja nahradila sušenými slivkami a marhuľami, ubrala som kakao a pridala som ako sladidlo jeden banán. Výsledok bola výborná, zdravá maškrta-:) Hotové cukrovinky môžeme zabaliť do celofánu, alebo jednoducho skladujeme v chladničke v uzatvorenej dóze!

Suroviny

70 g
80 g
50 g
100 g
80 g
2 PL
2,5 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    pripravíme si suroviny ...(chýba mi tu banán, zabudla som ho priložit pred fotením..)

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    sušené slivky aj marhule zalejeme horúcou vodou, necháme ich namočené 5 minút

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom ich preložíme do kuchynského robota, alebo sekáčika a zomelieme...preložíme do misky a postupne zomelieme orechy aj mandle

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v miske máme pomleté sušené ovocie, orechy, mandle, kokos, 2 pl kakaa...vidličkou rozmačkáme banán a tiež ho zapracujeme do hmoty a nakoniec pridáme 2 pl z tej vody, v ktorej sme mali namočené sušené ovocie...vtedy sa nám bude lepšie hmota spracovavávať aj tvarovať...

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na malý plech rozmerov 20x25cm dáme papier na pečenie... hotovú zmes tam rovnomerne natlačíme

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dlaňou urovnáme povrch, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do mrazničky na 2 hodiny

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nakrájame na ľubovolné tvary

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    môžeme zabaliť do darčekového balenia a maškrtka pre mlsné jazýčky je pripravená... prajem dobrú chuť-:)

    Nepečené cukrovinky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
No nebola by som nadšená,keby boli v pôvodnom recepte ďatle s Ď:-))to sú operence.Ale určite si mala na mysli datle ako ovocie...Pekný receptík,vhodná sladkosť.
frezia68
Mám rada Tvoje recepty @iva63 a najmä všakovaké pečivo a aj tento sa mi páči.Ale máš domáce sušené ovocie?Lebo to kúpené je sírené,stačí zaliať horúcou vodou,či......?Mám len z obchodu,ale vyskúšam tú mlsku :-)
iva63
@kukulienka71 -:))) zostaňme radšej pri tom ovocí...ďakujem, za povšimnutie receptu
@frezia68 ďakujem veľmi pekne a mám radosť, že sa ti recepty páčia...zvyknem si sušiť ovocie, ale teraz sú už zásoby vyčerpané-:), preto som v tomto recepte použila kupované sušené ovocie...bolo nesírené, mala som to z BiOrganiku, preto mi stačilo tých 5 minút lúhovať vo vriacej vode. Ak vyskúšaš recept, poteší ma tvoj komentár ako Ti cukrovinky chutili-:)
medulienka122
@iva63 , ty maškrtnica, či si mi narobila chúťky :) - ináč, ja som tak "zošrotovala" s veľkou chuťou mix sušeného ovocia, a keď som to dojedla, kukla som na obal a bolo mi dosť... vôbec som ho neumyla, nieže by som zaliala horúcou vodou ... , to je tak, keď človek mlsá bez okuliarov :)
iva63
@medulienka122 preto niet nad domáce produkty...čo si pekne nasušíme a pripravíme to si s radosťou "spapáme"...tento recept ma zaujal, len naozaj veľká škoda, že som nemala vlastné sušené zásoby!...ale aj tak chutil výborne...vždy si odložím zopár kúskov toho čo vytvorím a skladujem v chlade, aby som vedela, ako dlho je to jedlé a akú má trvanlivost...no tieto čoko-maškrtky boli naozaj super!...už sa teším ako si ich budem robiť s obmenou sušeného ovocia!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia