Nepečená nutellová torta

lyana - bez fotkylyana, 25. júla 2016
Nepečená nutellová torta
Foto: lyana

Recept na túto tortu som našla na internete Úžasná nepečená torta s Nutellou, ktorú si zamilujete s tým, že je neodolateľná - pravda, ale Zobraziť celý popisRecept na túto tortu som našla na internete Úžasná nepečená torta s Nutellou, ktorú si zamilujete s tým, že je neodolateľná - pravda, ale musela som podľa vlastného logického usúdenia urobiť nejaké úpravy a tak je tu môj, upravený reálny recept. Použila som tortovú formu s priemerom 23 cm.

10
porcií
20-30 minút
príprava

Suroviny

300 g (alebo iné kakaové sušienky)
40 g
100 ml (alebo iný ovocný)
30 g
Na krémy:
500 ml 33 %
50 g
225 g
500 g
2 bal
Na polevu:
150 g
200 ml 40 %
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Pomelieme - rozmrvíme kakaové sušienky, pridáme rozpustené maslo, džús a čokoládu v prášku. Takto vzniknutú hmotu dáme na spodok tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Mascarpone vymiešame s cukrom. Pridáme a jemne spojíme s vyšľahanou šľahačkou so stužovačom. Túto masu rozdelíme na dve časti. Jednu natrieme na stuhnutý korpus.

  3. 3

    Nutellu rozpustíme na najmenšom výkone v mikrovlnnej trúbe, alebo vo vodnom kúpeli, odložíme trochu vychladnúť. Vmiešame do zvyšnej šľahačky s mascarpone a dáme na bielu vrstvu torty - dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Poleva: šľahačkovú smotanu zohrejeme pod bod varu - nevariť!!! Dáme do nej rozpustiť nalámanú čokoládu. Po miernom vychladnutí nalejeme na tortu, dáme vychladnúť. Výzdoba: Ja som použila oplátkové trubičky okolo celej torty a previazala som ich stuhou. Odporúčam krájať horúcim nožom - namočený v horúcej vode.

Diskusia k receptu

haji
Moc se mi líbí - jednoduchá, rychlá, nepečená maškrta! Jsi šikulka!
1x lyana
lyana
Je to naozaj jednoduché a každý kto ju jedol bol prekvapený výbornou chuťou. Chuť Nutely, podľa mňa ešte viac vyniká, ako keby ste ju jedli samotnú.