Narodeninové tiramisu

lan - fotkalan, 15. februára 2015
Narodeninové tiramisu
Foto: lan

Tiramisu bez cukru a lepku – recept vznikol na moje narodeniny. Namiesto klasických sladkých piškót použil môj manžel pohankovo-banánové palacinky, ktoré chutia výborne.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

palacinky:
130 g
1 ks zrelý
krém:
500 g
3 ks surové
1 šálka silná uvarená




Postup

  1. 1

    Pohanku pomelieme mlynčekom na mak, pridáme vidličkou roztlačený banán, škoricu a trochu vody a vymiešame hustejšie "palacinkové cesto". Na panvici bez tuku urobíme z cesta "palacinky". Polejeme ich kávou.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme sneh a v inej miske vymiešame mascarpone, žĺtka, vanilku, roztopený med. Sneh opatrne vmiešame do hmoty s mascarpone.

  3. 3

    Vyberieme si vhodnú sklenenú dózu alebo nádobu - najlepšie hranatú. Prvá vrstva je palacinka. Postupne striedavo vrstvíme krém a palacinky, posledná vrstva nech je krém. Na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Pred servírovaním posypeme kakaom, môžeme pridať bobuľové ovocie.

Diskusia k receptu

denyany
Toto bo!o asi výborné. Aj keď ja palacinky nemusím, pohánkové by som vyskúšala. Nelepili sa ti na panvicu?
62541_1423214115 - profilový obrázok
lan
lan
Asi je to prekvapivé, ale nelepili. Keď sa pomletá svetlá pohanka zmieša s vodou aj samotná, bez problémov sa z nej dajú robiť placky aj bez tuku. Vyskúšaj :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia