Foto: turanec
Rajčiny nakrájame na plátky a jemne posolíme a dáme sušiť do trúby na 50.-60 stupňov Celzia alebo do sušičky Po usušený ich dáme do pohárov Zobraziť celý popisRajčiny nakrájame na plátky a jemne posolíme a dáme sušiť do trúby na 50.-60 stupňov Celzia alebo do sušičky Po usušený ich dáme do pohárov a to tak že naspodok dáme sušene paradajky potom nakrájaný cesnak a bazalku Osolíme okoreníme podľa chuti a nakoniec usušenú feferónku Ale môžeme dať aj tymian, petržlen oregano. Nakoniec zalejeme olivo. olejom alebo podľa vlastnej chuti .Podávame po 1 mes. ako príloha k mäsu alebo k cestovinám na pesto Dobru chuť.
Postup
-
1
usušene paradajky v sušičke
-
2
môžeme sušit aj v elek.rure pri teplote 50-60 C ale nezabudnite nechat dvierka pootvorene davam varešku do dvierok
-
3
Do pohárov ukladame suš.paradajky a cesnak .Osolime,okorenime,pridame feferonku ale nemusime Pridame bazalku a zalejeme oli.olejom Kto nema rad bazalku môže dat petržlenovu vnat,alebo tymian, oregano a nechame aspon 1 mesiac v chladničke.Podavame k mäsu na cestoviny a pod. Dobru chut
asi 8-10 hod.
My robime trosku inac ako mi to ukazal jeden nas zakaznik .
Robime tzv. polosusene cca.4 hodiny a plus trochu pocukrovat praskovym cukrom a cerstve oregano pred susenim a pouzivame extra panensky olej.
Bohužiaľ, tento rok sa im vôbec nedarí, chytila ich hniloba a akosi sa šíri ďalej. Uvidíme.
My pouzivame tiez tie ovalne Roma .
No a este skusim nakladat pecene/grilovane/ paradajky , ked sa vydaria tak neskor pridam recept .
Rada skusim niečo nove dakujem
Napiš ten na ruskej stranke dakujem
neviem, či sa Ti to objaví, keď nie si prihlásený, dole sú ešte tri recepty.
Rajčiny umyjeme a prekrojíme na dve polovice pozdĺž. Ukladáme tesne vedľa seba, ale nemajú sa prekrývať. Posypeme bazalkou alebo provensálskym korením. Zalejem rastlinným olejom (ideálne olivovým) do 4/5 výšky rajčín, aby ich nepokrýval (nezalial). Dáme do rúry na 150-160 (nie viac) stupňov na 3-4 hodiny. Potom ich vložíme do suchého pohára, zalejeme olejom z pečenia a zakryjeme viečkom.
Keďže je to horúce, dáme do deky, aby sa viečko chytilo a tak vydrží oveľa dlhšie ako len tak v chladničke.
Cesnak nie je v recepte, ale už som kedysi robila aj s cesnakom.
Adas, ja myslím, že dáš bazalku akú máš. Ja som mala len sušenú, ale svoju.