Najúžasnejšia žemľová knedľa

violenkaViolenka, 62 ročná žena, Bratislava, 3. decembra 2009 20:58
Ďalšie jej recepty »

Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už moja rodina nechce.

3 - 4
porcie
15 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
0,2  l
0,1 l
2 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Rožky pokrájame na kocky, vložíme do väčšej misy.

  2. 2

    V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej a vajíčka. Vylejeme na rožky, ktoré zľahka, ale dobre premiešame (najlepšie rukou). Masu vložíme do veľkého mikroténového vrecka a na dne vyformujeme do valčeka.

  3. 3

    Vrecko uzavrieme (zauzlením) a vložíme do vriacej vody. Varíme 25 min. Potom vyberieme, uzatvorené necháme 1/2 hod. postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a krájame na plátky.

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist