Najúžasnejšia žemľová knedľa

violenkaViolenka, recept pridal: 3. decembra 2009 20:58Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už moja rodina nechce.

Suroviny

3 - 4
porcie
15
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rožky pokrájame na kocky, vložíme do väčšej misy.

2

V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej a vajíčka. Vylejeme na rožky, ktoré zľahka, ale dobre premiešame (najlepšie rukou). Masu vložíme do veľkého mikroténového vrecka a na dne vyformujeme do valčeka.

3

Vrecko uzavrieme (zauzlením) a vložíme do vriacej vody. Varíme 25 min. Potom vyberieme, uzatvorené necháme 1/2 hod. postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a krájame na plátky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 3. februára 2010 o 17:46
    Violenka objavila som túto tvoju knedľu,ale určite ju vyskúšam,lebo je stráášne jednoduchá a rýchlo sa pripraví aj k hocijakej omáčke. Hodí sa aj k sviečkovej a k pečenej krkovičke? Už si ju ukladám do mojej kuch.knihy.


  • ringlota, 12. decembra 2010 o 16:16
    ja pridávam aj trošku nastrúhaného muškátového orecha


  • knedlikova, 11. marca 2011 o 14:31
    je to ozaj jednoduche ja pridavam aj trochu petrzl.vnate paci sa mi to je to pestrejsie dakujeme vsetko zjeme


  • magdalenka, 30. októbra 2011 o 14:07
    Dnes som tieto knedle robila prvý raz ako príloha ke gulášu z jeleňa, no a boľa to bomba !!! Určite tento recept si zopakujem.


  • menet, 3. októbra 2012 o 11:37
    Vykúšala som ju, je super. Ja som pridala sušenú petržlen.vňať a pažítku, trošku soli a vegetky. Hneď po uvarení sme ju celú zjedli. Mňam :)


  • martamm, 10. októbra 2012 o 21:07
    Podobnú knedlu robievam v hrnčekoch a na pare, s varenou nemám skúsenosti, ale raz ju spravím, snáď sa vydarí :)


  • beba999beba, 9. februára 2013 o 21:20
    úžasná!! podarila sa mi hned na prvý krát a všetci sú z nej hotoví..


  • lollienka, 10. februára 2013 o 12:10
    akurát som dokončila knedľu a je geniálna :) ďakujem za super recept!


  • peto1666, 28. marca 2013 o 19:35
    uzasna. tiez s trochou vegety a petrzlenovej vnati. dik za recept.


  • motamita3, 26. apríla 2014 o 16:31
    ja dávam do toho ešte hrášok a kápiu.Je to výborné k údenému mäsku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist