Najúžasnejšia žemľová knedľa

violenkaViolenka, recept pridal: 3. decembra 2009 20:58Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už moja rodina nechce.

Suroviny

3 - 4
porcie
15
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rožky pokrájame na kocky, vložíme do väčšej misy.

2

V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej a vajíčka. Vylejeme na rožky, ktoré zľahka, ale dobre premiešame (najlepšie rukou). Masu vložíme do veľkého mikroténového vrecka a na dne vyformujeme do valčeka.

3

Vrecko uzavrieme (zauzlením) a vložíme do vriacej vody. Varíme 25 min. Potom vyberieme, uzatvorené necháme 1/2 hod. postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a krájame na plátky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 3. februára 2010 o 17:46
    Violenka objavila som túto tvoju knedľu,ale určite ju vyskúšam,lebo je stráášne jednoduchá a rýchlo sa pripraví aj k hocijakej omáčke. Hodí sa aj k sviečkovej a k pečenej krkovičke? Už si ju ukladám do mojej kuch.knihy.


  • ringlota, 12. decembra 2010 o 16:16
    ja pridávam aj trošku nastrúhaného muškátového orecha


  • knedlikova, 11. marca 2011 o 14:31
    je to ozaj jednoduche ja pridavam aj trochu petrzl.vnate paci sa mi to je to pestrejsie dakujeme vsetko zjeme


  • magdalenka, 30. októbra 2011 o 14:07
    Dnes som tieto knedle robila prvý raz ako príloha ke gulášu z jeleňa, no a boľa to bomba !!! Určite tento recept si zopakujem.


  • menet, 3. októbra 2012 o 11:37
    Vykúšala som ju, je super. Ja som pridala sušenú petržlen.vňať a pažítku, trošku soli a vegetky. Hneď po uvarení sme ju celú zjedli. Mňam :)


  • martamm, 10. októbra 2012 o 21:07
    Podobnú knedlu robievam v hrnčekoch a na pare, s varenou nemám skúsenosti, ale raz ju spravím, snáď sa vydarí :)


  • beba999beba, 9. februára 2013 o 21:20
    úžasná!! podarila sa mi hned na prvý krát a všetci sú z nej hotoví..


  • lollienka, 10. februára 2013 o 12:10
    akurát som dokončila knedľu a je geniálna :) ďakujem za super recept!


  • peto1666, 28. marca 2013 o 19:35
    uzasna. tiez s trochou vegety a petrzlenovej vnati. dik za recept.


  • motamita3, 26. apríla 2014 o 16:31
    ja dávam do toho ešte hrášok a kápiu.Je to výborné k údenému mäsku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist