Najúžasnejšia žemľová knedľa

Autor receptu: violenka

Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už moja rodina nechce.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky pokrájame na kocky, vložíme do väčšej misy.
  2. V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej a vajíčka. Vylejeme na rožky, ktoré zľahka, ale dobre premiešame (najlepšie rukou). Masu vložíme do veľkého mikroténového vrecka a na dne vyformujeme do valčeka.
  3. Vrecko uzavrieme (zauzlením) a vložíme do vriacej vody. Varíme 25 min. Potom vyberieme, uzatvorené necháme 1/2 hod. postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a krájame na plátky.