Najúžasnejšia žemľová knedľa
Autor receptu: violenka
Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už moja rodina nechce.
3 - 4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky pokrájame na kocky, vložíme do väčšej misy.
- V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej a vajíčka. Vylejeme na rožky, ktoré zľahka, ale dobre premiešame (najlepšie rukou). Masu vložíme do veľkého mikroténového vrecka a na dne vyformujeme do valčeka.
- Vrecko uzavrieme (zauzlením) a vložíme do vriacej vody. Varíme 25 min. Potom vyberieme, uzatvorené necháme 1/2 hod. postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a krájame na plátky.