Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)

Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)
zubnakefka1Zubnakefka1, recept pridal: 23. januára 2012 19:38Ďalšie jeho recepty

Tento koláč je hotová závislosť! Zvyčajne ho pripravujeme na sviatky a rodinné akcie, pretože žiaden člen rodiny si ním nedovolí opovrhnúť :)

Suroviny

20
porcií
40
minút
príprava
30
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,vysypaný plech z opačnej strany.

2

Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding kt. necháme vychladnúť.Vymiešame maslo a praš. cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.

3

Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.Nakoniec vrch posypeme praš.cukrom :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mata3636, 23. januára 2012 o 21:25
    @Zubnakefka1 - to cesto je po upečení tvrdé, potrebuje rozležať, alebo sa dá za také 2-3 hodinky krájať a jesť? pekný krémeš, už je uložený v KK


  • smartuska, 23. januára 2012 o 21:40
    je to vynikajúci krémeš, zmäkne už po 1 hodine -ak ho skorej nezjedia, ja dávam do krému 2 vanilkové pudingy


  • tatty, 23. januára 2012 o 21:43
    Mňa by zaujímalo, akú rastlinnú šľahačku si použila.


  • marijanka712, 23. januára 2012 o 21:51
    vynikajúci medový krémeč velmi pekne sa ti vydaril šlahačku si požila akú???


  • zubnakefka1, 23. januára 2012 o 22:13
    @marijanka712 a @tatty : Trvanlivá rastlinná šľahačka 0,5L zn. " Holé" a dá sa kúpiť bežne v supermarkete alebo my to často kupujeme u nás v Agro - milku :)
    @mata3636 koláč sa dá krajať aj jesť už po tých 2 hodinách ale uplne ideálne je ak sa trošku odleží potom aj šlľahačka ma pri krajaní pekný tvar :)


  • 3sandra3, 23. januára 2012 o 22:39
    tento krémeš mám najradšej..


  • helca103, 23. januára 2012 o 22:46
    tento milujeme všetci, akurát tú šlahačku som dávno nevidela v obchode mám s nou dobre skúsenosti.... ukladam recept


  • mariaklara, 23. januára 2012 o 23:55
    Takýmto krémešom by som nedoporučovala, ani neradila niekomu opovrhnúť:-)))


  • michsamant, 24. januára 2012 o 03:32
    mnamky, krasny


  • miladicka, 24. januára 2012 o 08:06
    takúto kremešku robievam aj zo šľahačkou aj bez šľahačky a je vynikajúca:-)))


  • monika286, 24. januára 2012 o 08:33
    tento krémeš zbožňuje celá rodina mňam :D


  • evas13, 24. januára 2012 o 08:37
    Fajné, mňam :)


  • ailuj82, 24. januára 2012 o 09:07
    môj obľúbený, ale krém len s maslom :)


  • pachola, 24. januára 2012 o 09:09
    tiež tento krémeš robievam a zmizne v priebehu chvíle ,dávam normálnu šľahačku 33% a pridám 2 PL hladkej múky ako stužovač


  • tatranka, 24. januára 2012 o 09:26
    Robievam tento krémeš,ale veru nikdy ho nemám takýto krásny.Stiahla som si tvoj recept,možno sa podarí takáto nádhera aj mne.


  • betty21, 24. januára 2012 o 10:04
    uložený, krásny :)


  • kumari, 24. januára 2012 o 10:52
    WOW - vyzerá nádherne, určite ho skúsim upiecť a budem rada ak sa aspoň trošku bude na ten Tvoj podobať, je fakt krásny.


  • babkamt, 24. januára 2012 o 12:49
    Tvoj krémeš vyzerá ako od profesionálky. Som zvedavá , či sa aj mne tak krásne vydarí. Už je v kk.


  • nika60, 24. januára 2012 o 13:07
    Tento krémeš máme radi, ale Ti ho máš opravdu vydarený


  • babidka, 24. januára 2012 o 15:21
    mas ho krasny, vydaril sa ti ! ja ho pekavam snad 30 rokov ale bez slahacky a do kremu davam maslo . Takze teraz skusim aj tu slahacku...


  • kata50, 24. januára 2012 o 15:39
    Veľmi si ma nalákala...:-)) Urobím !!


  • mojack, 24. januára 2012 o 15:41
    ...už len poliať čokoládu...mnam..:-))


  • dogagador, 24. januára 2012 o 15:43
    v mojom velmi podobnom recepte sa hovori, ze jeden plat nakrajat este za horuca na stvorceky, ktore potom opatrne poukladame na krem a podla toho krajame spodny plat


  • kata50, 24. januára 2012 o 15:43
    @pachola , prosím môžeš podrobnejšie napísať, ako si to myslela s tou hladkou múkou v šľahačke?


  • orchidea, 24. januára 2012 o 16:43
    Tento krémeš patrí medzi naše najobľúbenejšie a najčastejšie robené zákusky, zatiaľ ma nesklamal a vyedaril sa mi tak ako tebe, máš ho krásny, recept mám taký ako ty len miesto hery dávam maslo.


  • bejgi, 24. januára 2012 o 17:30
    @Zubnakefka1 , to medové cesto máš krásne, ja neviem prečo, ale keď ho robím ja tak je nepravidelné, niekde hrubšie, niekde tenšie, po upečení samozrejme, tak neviem, kde by mohla byť chyba...


  • sladkacokolada, 24. januára 2012 o 17:39
    veľmi pekný zákusok, ukladám


  • katarinah, 24. januára 2012 o 18:52
    Tento kremes urcite urobim, vyzera fantasticky.


  • heureka, 24. januára 2012 o 18:52
    Vyzerá fantasticky,ukladám:))))


  • jarunka, 24. januára 2012 o 18:53
    Krasny kremes, naozaj vydareny. Mna by zaujimala tiez ta muka v slahacke.


  • mariaklara, 24. januára 2012 o 20:03
    Mňa to tiež zaujíma ako @jarunku a @katku , myslím tá múka.


  • janger, 24. januára 2012 o 23:42
    @zubnakefka1 , ukazkovy kremes :-).


  • karky, 25. januára 2012 o 03:26
    Dakujem velmi pekne za receptik, urcite upeciem.....


  • sneica, 29. januára 2012 o 05:13
    to som potesena....dakujem za receptik ,kremes je nadherny...:)kk


  • hubata, 29. januára 2012 o 09:11
    Krása a dobrota, spomienka na moju mamu a babku. Prečo ja vlastne pečiem francúzsky, keď by sme milovali aj takýto, zdravší? Aj mňa by @pachola zaujímala tá muka v šľahačke (nepomýlila si sa - je to múka?).

    @sneica máš ho krásny, aj perfektne nakrájaný - to sa mi málokedy podarí, či už krájam nožom namočeným do horúcej vody alebo pilkovitým, nemám to také pekné ako ty. Recept je vynikajúco spracovaný, foto krásne, zákusok vynikajúci - no perfektné! Ukladám nech ho mám v KK, lebo zasa ho zabudnem upiecť. Vďaka.


  • hubata, 29. januára 2012 o 09:15
    Ježišííí - preklep: chvála na krémeš patrí @Zubnakefka1 a ja som omylom napísala pochvalu @sneica.
    Takže ešte raz: pochvala patrí krásnemu nicku (skoro ako môj) @Zubnakefka1 .


  • marienka44, 31. januára 2012 o 17:26
    @Zubnakefka1
    to nie je listkovy kremes, ako sme zvyknuti robit. Cesto sa zda zaujimave. Vyskusam. Treba vrchny plat vopred nakrajat na stvorce? Ukladam do KK.


  • klaura, 7. februára 2012 o 19:49
    toto je najlepší krémeš na svete, tiež ho robievam ... @marienka44 nemusíš krájať ... cesto krásne zmäkne ...


  • sisawalter, 17. októbra 2012 o 16:36
    kremeška je vyborna , ale nechcela by som vidiet ten plát kebyze ho peciem 30 minut na 180 stupnoch ...


  • womanka, 18. októbra 2012 o 14:41
    ukladám do KK a pri najbližšej príležitosti pečiem :)))


  • helaxa, 28. januára 2013 o 15:58
    spravila som v sobotu, výborný


  • denisienka13, 8. februára 2014 o 12:05
    chcem ho dnes robit,len sa preistotu pytam-naozaj ide do cesta 50DKG Hery???zda sa mi to dost..


  • denisienka13, 8. februára 2014 o 12:06
    juj,zle som to precitala,ospravedlnujem sa :-)


  • marosko566, 21. mája 2014 o 08:45
    Veľmi chutný koláč. Ja ho tiež robievam ale u nás nestihne zamäknúť lebo je tak dobrý, že zmizne za chvíľu :)


  • daffer, 27. októbra 2014 o 09:19
    musím povedať že recept je o.k. výsledok ešte lepší. robil som ho prvý krát ale stojí za to.mňam


  • stasi, 16. novembra 2014 o 14:20
    Vlastnoručne odskúšaný. Je to výborný recept na krémeš.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist