Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)

zubnakefka1Zubnakefka1, 23. januára 2012 19:38
Ďalšie jeho recepty »

Tento koláč je hotová závislosť! Zvyčajne ho pripravujeme na sviatky a rodinné akcie, pretože žiaden člen rodiny si ním nedovolí opovrhnúť :)

20
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto :
30 dkg
10 dkg
2 PL
2 ks
1 PL
1  lyžička
5 dkg
Plnka:
20 dkg
15 dkg
1 L
2 ks
4 PL
2 bal.
1 - 2 PL
Šľahačka:
2  /typ rastlinná/
2 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,vysypaný plech z opačnej strany.

  2. 2

    Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding kt. necháme vychladnúť.Vymiešame maslo a praš. cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.

  3. 3

    Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.Nakoniec vrch posypeme praš.cukrom :)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 13 ľudí (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist