Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)

Najlepší medový krémeš aneb. Krémeš mojej mamky :)
zubnakefka1Zubnakefka1, recept pridal: 23. januára 2012 19:38Ďalšie jeho recepty

Tento koláč je hotová závislosť! Zvyčajne ho pripravujeme na sviatky a rodinné akcie, pretože žiaden člen rodiny si ním nedovolí opovrhnúť :)

Suroviny

20
porcií
40
minút
príprava
30
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z prísad vypracujeme polotuhé cesto,rozdelíme ho na dve polovice,rozvaľkáme na veľkosť plechu a dáme piecť na vymastený,vysypaný plech z opačnej strany.

2

Do mlieka rozšľaháme žĺtky , múku a zlatý klas,uvaríme puding kt. necháme vychladnúť.Vymiešame maslo a praš. cukor, postupne primiešame vychladnutý puding a nakoniec dochutíme rumom.

3

Plnku roztrieme na plát,na to natrieme vyšľahanú tuhú šľahačku,prikryjeme druhým plátom.Nakoniec vrch posypeme praš.cukrom :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mata3636, 23. januára 2012 o 21:25
    @Zubnakefka1 - to cesto je po upečení tvrdé, potrebuje rozležať, alebo sa dá za také 2-3 hodinky krájať a jesť? pekný krémeš, už je uložený v KK


  • smartuska, 23. januára 2012 o 21:40
    je to vynikajúci krémeš, zmäkne už po 1 hodine -ak ho skorej nezjedia, ja dávam do krému 2 vanilkové pudingy


  • tatty, 23. januára 2012 o 21:43
    Mňa by zaujímalo, akú rastlinnú šľahačku si použila.


  • marijanka712, 23. januára 2012 o 21:51
    vynikajúci medový krémeč velmi pekne sa ti vydaril šlahačku si požila akú???


  • zubnakefka1, 23. januára 2012 o 22:13
    @marijanka712 a @tatty : Trvanlivá rastlinná šľahačka 0,5L zn. " Holé" a dá sa kúpiť bežne v supermarkete alebo my to často kupujeme u nás v Agro - milku :)
    @mata3636 koláč sa dá krajať aj jesť už po tých 2 hodinách ale uplne ideálne je ak sa trošku odleží potom aj šlľahačka ma pri krajaní pekný tvar :)


  • 3sandra3, 23. januára 2012 o 22:39
    tento krémeš mám najradšej..


  • helca103, 23. januára 2012 o 22:46
    tento milujeme všetci, akurát tú šlahačku som dávno nevidela v obchode mám s nou dobre skúsenosti.... ukladam recept


  • mariaklara, 23. januára 2012 o 23:55
    Takýmto krémešom by som nedoporučovala, ani neradila niekomu opovrhnúť:-)))


  • michsamant, 24. januára 2012 o 03:32
    mnamky, krasny


  • miladicka, 24. januára 2012 o 08:06
    takúto kremešku robievam aj zo šľahačkou aj bez šľahačky a je vynikajúca:-)))


  • monika286, 24. januára 2012 o 08:33
    tento krémeš zbožňuje celá rodina mňam :D


  • evas13, 24. januára 2012 o 08:37
    Fajné, mňam :)


  • ailuj82, 24. januára 2012 o 09:07
    môj obľúbený, ale krém len s maslom :)


  • pachola, 24. januára 2012 o 09:09
    tiež tento krémeš robievam a zmizne v priebehu chvíle ,dávam normálnu šľahačku 33% a pridám 2 PL hladkej múky ako stužovač


  • tatranka, 24. januára 2012 o 09:26
    Robievam tento krémeš,ale veru nikdy ho nemám takýto krásny.Stiahla som si tvoj recept,možno sa podarí takáto nádhera aj mne.


  • betty21, 24. januára 2012 o 10:04
    uložený, krásny :)


  • kumari, 24. januára 2012 o 10:52
    WOW - vyzerá nádherne, určite ho skúsim upiecť a budem rada ak sa aspoň trošku bude na ten Tvoj podobať, je fakt krásny.


  • babkamt, 24. januára 2012 o 12:49
    Tvoj krémeš vyzerá ako od profesionálky. Som zvedavá , či sa aj mne tak krásne vydarí. Už je v kk.


  • nika60, 24. januára 2012 o 13:07
    Tento krémeš máme radi, ale Ti ho máš opravdu vydarený


  • babidka, 24. januára 2012 o 15:21
    mas ho krasny, vydaril sa ti ! ja ho pekavam snad 30 rokov ale bez slahacky a do kremu davam maslo . Takze teraz skusim aj tu slahacku...


  • kata50, 24. januára 2012 o 15:39
    Veľmi si ma nalákala...:-)) Urobím !!


  • mojack, 24. januára 2012 o 15:41
    ...už len poliať čokoládu...mnam..:-))


  • dogagador, 24. januára 2012 o 15:43
    v mojom velmi podobnom recepte sa hovori, ze jeden plat nakrajat este za horuca na stvorceky, ktore potom opatrne poukladame na krem a podla toho krajame spodny plat


  • kata50, 24. januára 2012 o 15:43
    @pachola , prosím môžeš podrobnejšie napísať, ako si to myslela s tou hladkou múkou v šľahačke?


  • orchidea, 24. januára 2012 o 16:43
    Tento krémeš patrí medzi naše najobľúbenejšie a najčastejšie robené zákusky, zatiaľ ma nesklamal a vyedaril sa mi tak ako tebe, máš ho krásny, recept mám taký ako ty len miesto hery dávam maslo.


  • bejgi, 24. januára 2012 o 17:30
    @Zubnakefka1 , to medové cesto máš krásne, ja neviem prečo, ale keď ho robím ja tak je nepravidelné, niekde hrubšie, niekde tenšie, po upečení samozrejme, tak neviem, kde by mohla byť chyba...


  • sladkacokolada, 24. januára 2012 o 17:39
    veľmi pekný zákusok, ukladám


  • katarinah, 24. januára 2012 o 18:52
    Tento kremes urcite urobim, vyzera fantasticky.


  • heureka, 24. januára 2012 o 18:52
    Vyzerá fantasticky,ukladám:))))


  • jarunka, 24. januára 2012 o 18:53
    Krasny kremes, naozaj vydareny. Mna by zaujimala tiez ta muka v slahacke.


  • mariaklara, 24. januára 2012 o 20:03
    Mňa to tiež zaujíma ako @jarunku a @katku , myslím tá múka.


  • janger, 24. januára 2012 o 23:42
    @zubnakefka1 , ukazkovy kremes :-).


  • karky, 25. januára 2012 o 03:26
    Dakujem velmi pekne za receptik, urcite upeciem.....


  • sneica, 29. januára 2012 o 05:13
    to som potesena....dakujem za receptik ,kremes je nadherny...:)kk


  • hubata, 29. januára 2012 o 09:11
    Krása a dobrota, spomienka na moju mamu a babku. Prečo ja vlastne pečiem francúzsky, keď by sme milovali aj takýto, zdravší? Aj mňa by @pachola zaujímala tá muka v šľahačke (nepomýlila si sa - je to múka?).

    @sneica máš ho krásny, aj perfektne nakrájaný - to sa mi málokedy podarí, či už krájam nožom namočeným do horúcej vody alebo pilkovitým, nemám to také pekné ako ty. Recept je vynikajúco spracovaný, foto krásne, zákusok vynikajúci - no perfektné! Ukladám nech ho mám v KK, lebo zasa ho zabudnem upiecť. Vďaka.


  • hubata, 29. januára 2012 o 09:15
    Ježišííí - preklep: chvála na krémeš patrí @Zubnakefka1 a ja som omylom napísala pochvalu @sneica.
    Takže ešte raz: pochvala patrí krásnemu nicku (skoro ako môj) @Zubnakefka1 .


  • marienka44, 31. januára 2012 o 17:26
    @Zubnakefka1
    to nie je listkovy kremes, ako sme zvyknuti robit. Cesto sa zda zaujimave. Vyskusam. Treba vrchny plat vopred nakrajat na stvorce? Ukladam do KK.


  • klaura, 7. februára 2012 o 19:49
    toto je najlepší krémeš na svete, tiež ho robievam ... @marienka44 nemusíš krájať ... cesto krásne zmäkne ...


  • sisawalter, 17. októbra 2012 o 16:36
    kremeška je vyborna , ale nechcela by som vidiet ten plát kebyze ho peciem 30 minut na 180 stupnoch ...


  • womanka, 18. októbra 2012 o 14:41
    ukladám do KK a pri najbližšej príležitosti pečiem :)))


  • helaxa, 28. januára 2013 o 15:58
    spravila som v sobotu, výborný


  • denisienka13, 8. februára 2014 o 12:05
    chcem ho dnes robit,len sa preistotu pytam-naozaj ide do cesta 50DKG Hery???zda sa mi to dost..


  • denisienka13, 8. februára 2014 o 12:06
    juj,zle som to precitala,ospravedlnujem sa :-)


  • marosko566, 21. mája 2014 o 08:45
    Veľmi chutný koláč. Ja ho tiež robievam ale u nás nestihne zamäknúť lebo je tak dobrý, že zmizne za chvíľu :)


  • daffer, 27. októbra 2014 o 09:19
    musím povedať že recept je o.k. výsledok ešte lepší. robil som ho prvý krát ale stojí za to.mňam


  • stasi, 16. novembra 2014 o 14:20
    Vlastnoručne odskúšaný. Je to výborný recept na krémeš.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist