Mriežkovaný tvarohový koláč

elka56 - fotkaelka56, 9. februára 2012

Tento koláč nám doniesli susedia ,kedˇ sme ich pozvali na našu chalupu.Veľmi nám chutil, ja som si opísala recept a som ho upiekla na Zobraziť celý popisTento koláč nám doniesli susedia ,kedˇ sme ich pozvali na našu chalupu.Veľmi nám chutil, ja som si opísala recept a som ho upiekla na Vianoce.Ešte som nepridávala na varechu žiadny recept, iba som pridala dve fotografie -torty.Dúfam ,že sa mi to podarí.Pridám recept aj s mojou fotografiou tohto vynikajúceho koláča.

Suroviny

Cesto:
6 ks
100 ml
500 ml
500 ml
1 ks
150 ml
plnka:
500 g
200 ml
150 ml
2  lyžice




Postup

  1. 1

    vajíčka si oddelíme a na cesto použijeme - 4 žltka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme 100ml mlieka,olej a premiešame.Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme tuhý sneh zo 6 bielkov.Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Plnka: krupicu uvaríme v 150 ml mlieka na hustú kašu a necháme vychladnúť.Vo väčšej mise vymiešame tvaroh s 2 žltkami,van. cukrom a primiešame kyslú smotanu a vychladnutú krupicu.Plnku potom nanášame pomocou lyžice na cesto v tvare mriežky,aby v ceste vznikli vankúšiky.Vložíme do rúry a pečieme asi 40 min.pri 175°;kým cesto zhnedne. Ja som si najprv pripravila plnku,aby mi cesto na plechu nekleslo a dala som to na veľký plech,lebo to narastie a je toho dosť.

  3. 3

    Fotku som tu nevedela stiahnúť,tak som ju pridala na inú stránku Varechy.Píšem tu prvýkrát,tak dúfam,že to bude dobre.Koláč je výborný, mäkučký-vyskúšajte.

Diskusia k receptu

mamatata2
Tak nech sa Ti @Elka56 darí a nielen na vareche. Recept si ukladám a upečiem možno už tento víkend.Môže sa pribaliť aj na lyžovačku.
palokuchki
@elka56 , vitaj na Vareche. Dufam, ze sa tu budes dobre medzi nami citit. Kolacik vyzera chutny, vyskusam ho.
cica2
@Elka56 vitaj medzi nami a teším sa na ďalšie tvoje receptíky! :-) Tak toto je ten koláčik, vďaka za recept :-)....a ak chceš vložiť sem fotku, tak ako píšeš recept a kde máš napísané -vyber fotku...tak tam klikni -vybrať (ale ak nemáš fotku zmenšenú, tak sa potom nedá stiahnuť, - Maximálna veľkosť súboru: 2 MB a potom klikni - pridaj .....alebo ak sa zase nepodarí, pošli fotku do redakcie a oni ti ju sem vložia. Tak držím palce a nech sa ti krásne darí :-)
elka56
dakujem za radu,fotka je väčšia,tak preto,budem sa snažiť...
diabambulka
držím palčeky a určite sa ti to podarí, verím tomu, tak ako napísala cica2 aj ja ťa tu vítam a teším sa na tvoje overené a vyskúšané receptíky :-)))
orchidea
rodina "varecháčov" sa krásne rozrastá... vítam ťa a tvoj prvý recept sa mi páči




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia