Morčacie stehno na hrášku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. apríla 2014

Dnešný nedeľný obed v znamení skvelého morčacieho mäska z vykosteneho stehna..ešte mi zostalo niekoľko pohárov zaváraného hrášku, tak som ho urobila s ním..ako prílohu Zobraziť celý popisDnešný nedeľný obed v znamení skvelého morčacieho mäska z vykosteneho stehna..ešte mi zostalo niekoľko pohárov zaváraného hrášku, tak som ho urobila s ním..ako prílohu som dnes urobila naše veľmi obľúbené nokedle..už sa nám aj hlávkový šalát krásne rozrástol, dnes som ho urobila na sladkokyslo ako oblohu..použila som na zdobenie krásnu petržlenovú vňať aj cibuľkovú, ktoré po nočnom daždi priam ožili..

4
porcie
40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

550 g
2 lyž.
1 lyž.
1 ks
štipka
podľa chuti
štipka
štipka
250 ml.




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso som umyla a osušila..

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájala som ho na úzke pásy..

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypala hladkou múkou, trošku poobracala v múke..

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na panvicu som dala bravčovú masť a morčacie mäso som opiekla zo všetkých strán..

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do rajnice som dala troška masti, pokrájala cibuľku a orestovala spolu s mäsom..pridala som soľ, korenie, rascu a trošku červenej papriky..

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podliala som vývarom z domácej neúdenej klobásky, ktorú sme mali dnes na raňajky...

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    mäso sa dusilo 50min. počas dusenia som podlievala vývarom..keď bolo mäsko hotové, pridala som sterilizovaný hrášok a už iba krátko nechala prejsť varom, aby bolo cítiť hráškovú chuť v omáčke...dochutila...

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokiaľ sa mäsko dusilo, uvarila som prílohu nokedle...robím ich podľa receptu kuchára Lacibácsiho z ATV...hladkú múku, vajce, štipku soli a vodu pár krát len poprehadzujem lyžicou...nevymiešam cesto úplne...musí byť tam ale dosť vody...cesto je skôr riedke...potom pri sádzaní do vriacej vody, strierkou rozmiešavam múku s vajcom a takto urobené nokedle sú akurát..nie sú tvrdé...ked bolo všetko hotové, uložila som jedlo na taniere a ozdobila...prajem vám dobrú chuť..

    Morčacie stehno na hrášku (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
parada, od zaciatku do konca, ani ranajkami by som u teba nepohrdla :-)
sovka62
Od rána sa naháňam ako zdutá koza, papiere, papierE, papiere, konečne hotovo, tak som si na chvíľu otvorila Varechu. Len akosi neviem spomaliť, čítam rýchlo a čítam názov Morčacie stehná v prášku. Už som sa posúvala na recept, keď mi zaplo. ....v prášku?????
Tak vidíš, čo slepý nevidí, to si domyslí.
Chutí mi všetko mäso s hráškom, hovädzie, bravčové, kuracie, tak niekedy vyskúšam podľa teba aj morčacie, vyzerá to veľmi dobre.
sracz
,,, pripájam sa k @sovka62 a tu som začal pripravovať mäso aj na "mliečnom" hrášku (ešte s nedorastenými zrnkami v strukoch); Tvoj "perfiš" variant, milá @izabella929 úžasne rozvoniava aj tu!
izabella929
@sracz..no neviem čo na toto mám napísať...pred chvíľkou som sa vrátila zo záhrady..okopávala som po dažďoch všetko...a ako som si sadla, myslela som na teba...kam sa stratil ten môj priateľ a dobrý kamarát...ani na posledný meil mi neodpovedal...čo sa stalo?a práve preto som zapla PC, že ti idem napísať a tu čítam tvoje milé riadky..ver mi padol mi kameň zo srdca, keď čítam, že si v pohode...Boh daj, aby to tak aj zostalo...)ďakujem pekne za milý komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia