Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacie prsia na pikantnom baklažáne

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 9. januára 2018
Morčacie prsia na pikantnom baklažáne
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
1 zväzok (pokrájaná na kolieska)
4 strúčiky
2 ks (pokrájaný na kocky)
600 g
2 PL
800 g (konzervovaný)
100 g (vňať čerstvá)
400 ml




Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici rozohrejeme kokosový olej, pridáme cibuľku, cesnak, baklažán a čili. Pražíme 3 – 4 minúty. Kým sa pripravuje zelenina, morčacie prsia osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany, kým nie sú dobre prepečené.

  2. 2

    Mäso vyberieme a necháme odpočívať. K zelenine pridáme korenie garam masala, paradajkový pretlak a varíme asi minútu. Prilejeme 400 ml vody alebo vývaru, vložíme cícer, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Všetko necháme slabo zovrieť a varíme ešte dve minúty. Cícer s baklažánom podávame s morčacími prsiami a všetko posypeme nasekaným koriandrom.

Diskusia k receptu