Moravský vrabec (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
V zime rada varím z kyslej kapusty.
45/15 minút na 180/200 °C |
Postup
- Mäso som umyla, nakrájala na kocky asi 4 x 4 cm.
- Vo väčšom kastróle som roztopila masť. Do horúcej masti som dala opiecť mäso. Pridala som 1 čl celého kmínu.
- K mäsu som pridala cesnak a 3 ks nakrájanej cibule.
- Na prudkom ohni som mäso s cibuľou opekala,
- kým nemalo takýto vzhľad. Teraz som mäso osolila a okorenila mletým čiernym korením.
- Mäso som zakryla pokrievkou , za občasného miešania som ho piekla na sporáku. Ničím som ho nepodlievala.
- Kým sa mäso pieklo, zarobila som si cesto na kysnutú knedľu. Teraz sa môžem venovať vareniu kyslej kapusty. Na olej som osmahla jednu strednú cibuľu nakrájanú na kocky.
- K cibuli som pridala celý kmín a cukor, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby. Keď sa cukor rozpustil a trochu skaramelizoval, pridala som kyslú kapustu. Podliala som ju vodou a zakrytú som ju dusila.
- Udusenú kapustu som zahustila nastrúhaným surovým zemiakom. Kapustu som prevarila, aby sa zemiak uvaril. Ochutnala som kapustu. Nebolo potrebné dochuťovať ničím.
- .Mäso som dala zapiecť do rúry, aby malo peknú farbu.
- Medzitým mi cesto na knedľu vykyslo. Cesto som rozdelila na polovicu, sformovala knedľu. Parila som ju 20 minút. No obed je komplet hotový, môžeme ísť obedovať.
- Večer som ju nakrájala a na paráku ohriala nakrájanú na plátky.