Mokka rezy s kávovou penou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. januára 2013

Môj najviac obľúbený zákusok s parádnou chuťou kávy..čokoláda a káva je u nás veľmi obľúbená..čo sa týka chute tohto skvelého zákusku..je to piškótové cesto Zobraziť celý popisMôj najviac obľúbený zákusok s parádnou chuťou kávy..čokoláda a káva je u nás veľmi obľúbená..čo sa týka chute tohto skvelého zákusku..je to piškótové cesto do ktorého som pridala aj silnú varenú kávu, ale aj na jemno mletú mokka kávu..nad parou som vyšlahala penu do ktorej som zase pridala pár lyžíč silnej kávy...

10
porcií
30 minút
príprava
10+20 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto:
5 ks
10 lyžíc
10 lyžíc
5 lyžíc
2 lyžice (silná)
1 ČL
1 ČL (jemne mletá)
Krém:
1 ks
1 lyžica
1 lyžica
4 dl
Maslový krém:
150 g
150 g
100 g
Kávová pena:
3 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si rozdelila vajíčka...do misy som si pripravila 3 žĺtky a 2 celé vajcia...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    začala som ich šľahať s pridaním štipky soli a 5 lyžíc vody...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridávala som počas miešanie po jednej lyžici práškový cukor a miešala ďalej..

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ked´ bola masa vymiešaná do peny, pridala som 2 lyžice silnej kávy a sódu bikarbonu a všetko som premiešala...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom som pridala 1 malú lyžičku jemne mletej kávy..všetko som zmiešala s mixérom ...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom som si preosiala hladkú múku a po jednej lyžici som opatrne vmiešavala do cesta..

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravila som si plech a pečiaci papier...papier som potrela olejom a cesto som vyliala na plech..

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    piškóta sa piekla na 180st. 20min. po upečení som ju nechala vychladiť a prekrojila som ju pozdĺžne na 2 rovnaké pásy...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    obidva kusy cesta som pred plnením pokvapkala silnou čiernou kávou...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pripravila som si plnku...v mlieku som vymiešala 1 vanilkový puding a pridala som 1 lyžicu hladkej múky ,1 lyžicu cukru a uvarila na hustý puding...nechala vychladiť...kým sa puding chladil, vymiešala som 150g. masla a 150g. cukru do peny...pridala som vychladnutý puding a všetko dobre mixérom premiešala...a pridala do krému 100 g. strúhaného kokosu...krémom som naplnila piškótu...nechalôa som trošku aj na vrch, aby sa pena lepšie prichytila...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na vrch som uvarila nad parou odložené 3 bielky a 150g. cukru... počas miešania som ešte pridala do peny za 2 lyžice silnej kávy...potom som penu natrela na piškótu a posypala čoko struhlinkami...pokiaľ nechce niekto penu, môže sa poliať čoko polevou...ja som to piekla už veľa krát, ale tá pena ma priam láka svojou jemnosťou a príjemnou chuťou kávy..

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    priečny rez..skutočne niečo vynikajúce...) a prajem dobrú chuť...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a takto na tanieriku...

    Mokka rezy s kávovou penou (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

marijanka712
Izka zase čokokávové dobrota ty nás načisto rozmaznáš tebe nestačí ani moja kk , čo týždeň to iná dobrotka aspon budem mať z čoho vyberať ked mi bude treba piecť na nejakú akciu, lebo u nás to nestíhame konzumovať.... ved si povedala, že už ti idu semienka a budeš siať a ty stále vypekáš dnes som piekla tvoje zemiakové pagáčiky zožali opäť úspech
izabella929
@marijanka712 , tieto sú bombové...mám ich najradšej...sú výborné a tá pena na vrchu to je úplná parááádička.-)) toto určite vyskúšaj, nie je to veľký zákusok...pečie sa na menšom plechu a keď som odrezala okraje, zarovnala, zodtalo dosť málo na to, že by sme to nepojedli...hneď ako stuhli, 3 kusy sme zbaštili...famźne je cesto, úplne sa rozplýva...) teším sa, že sa ti moje recepty daria a hlavne, že vám chutia.-)))no a semienka mi včera došli, čo som objednala, takže budúci týždeň nosím dnu bedničky, aby sa zem zohriala...) dík za komentárik.-)
izabella929
@elisticka...moje srdiečko, toto je čistá kávová nefalšovaná chuť...aj tak sa dá, že s čoko polevou...ale zase tá kávová pena , to je niečo úžasné...to si nenechám ujsť...ˇ) díky moja.-))))
elixir
Vyzerajú veľmi chutne :) keby sa tak dali koláčiky papať od rána do večera... :)
tatranka
Veľmi pekný a aj estetický koláčik.Ak si dáš k tomu kávu,kofeinu bude až až.Nebude problém so spaním? xixixi.Ja som dnes robila šišky,ale veru takýmto zákuskom by som nepohrdla.
izabella929
@elixir..to sa verum iba zdá, že človek by jedlo zákusky od rána do večera...bola som na svadbe a tak som sa tešila, že juj zákusky od výmyslu sveta a viež, že na celej svadbe som zjedla 3 kúsky, ani tortu som neochutnala...
izabella929
@tatranka , už sa veru na ne chystám dlho, že ich sem dám a stále niečo iné prišlo do cesty...ale toto ti môžem smelo doporučiť...príprava nie je zložitá, ale tá chuť je famózna veru...vždy keď ich pečiem, uvažujem, že dám na ne čoko polevu po celej ploche, ale keď tá pena na vrchu je taká úžasná, že vždy si v poslednej chvíli rozmyslím a volím kávovú penu...Teším sa, že ťa zákusok zaujal.-) ďakujem pekne za milý komentár.-)aj šišky máme radi...budú cez týždeň.-)
elixir
@izka : viem, ja som obrovská milovníčka jahodovo-smotanových rezov... tá chuť je pre mňa rajská :) v lete som mala týždeň, kedy som si každý deň zobrala jeden z cukrárne... taký vychladený, šťavnatý... ale po tom týždni som pochopila, že keď som si ich takto dávala, bola som po nich menej a menej »šťastná«, dáko sa mi to zunovalo...dnes sme si drahým kúpili po mesiacoch, a bolo to ako "znovuobjavenie" Ameriky, boli úžasné. :) Človek to oveľa viac ocení, keď to neje tak často. :)
aankaa
júúúúúj Izabelka,tak táto mňamka musí byť hotová rozprávočka...:-)....no ved ako všetko od teba...:-).....určite si nájdem príležitosť ponúknuť ho aj u nás doma...dík za receptík....:-)
anina6
hneď si ukladám, vyzerá úžasne, mňam.
denyany
aj ja ukladám, úplne si ma dostala tou kávovou penou. u nás tiež máme radi takéto chute a toto ocenia určite všetci.
aankaa
Izabelka,ešte sa chcem opýtať na bod č.11, či do toho snehu nad parou nemá ísť trošku kávy?...či?.....:-))).....ale možno som len zle pochopila tie úvodné slová....dík za odpoveď
ancicka
NO asi u vás sladké ide na dračku.Koláčik je fajn .Ja ked nemám niečo upečené,tak môj muž mi povie,že nemáme čo do" úst."On je na sladké.
izabella929
@aankaa , máš pravdu, aj som myslela na to, že to tam dopíšem, ale zvonil mi telefon a zabudla som na to...sorry a dík, si milá, že si ma upozornila na to.-)) to najfamóznejšie z peny , mi práve vypadlo.-))ďakujem pekne za milý komentár.-)
3sandra3
prenádherné rezy... dovolím si ich tiež upiecť... naši tiež majú radi chuť kávy .... krása
miamia
No, a teraz si mi presne trafila do chuti, tuším ani nezaspím... :) Ale sa ti naozaj krásne vydarili! :) 1*
izabella929
@miamia ,potešila si ma, že som ti trafila do chutí, lebo toto aj ja milujem...)celkove sú famózne, treba upiecť a vychutnať si túto skvelú mňamkovinu.-)) a ďakujem pekne za milý komentár.-)
klaura
už názov ma zaujal ... no a postup len potvrdil, že stijí za to, aby som ho vyskúšala ... vyzerá slávnostne, urobím ho najbližšiemu oslávencovi ... :)
ria389
vyzerá krásne a určite bude aj dobre chutiť najbližšie ho urobím,ukladám do k.k.
medulienka122
aha, a ten mi skoro ušiel, bola by to škoda, taký je pekný a určite aj chutný, najbližšie vyskúšam a budem "hlásiť", čo všetko som pobabrala...:-). Takýýý dlhýýý a toooľko veľa chvály, ale zaslúžiš si, čo už:-)))
staja
Tiež ma receptík zaujal, skúsim ho. A tá káva do peny ide zrnková mletá alebo uvarená?
izabella929
@medulienka122 ,,, bol skutočne vynikajúci.-))neboj,nič nepokazíš...tu nie je čo pokaziť, len postupuj presne podľa toho, ako som písala v recepte a bude všetko OK...) dík za komentár...)
izabella929
@staja..do tej peny som pridala z tej silnej kávy, ktorá mi zvýšila z kropenia korpusov...neviem , neskúšala som tam do toho dať mletú, myslím, že by to bolo také dosť surové...takto je to jemnučké...bola by som veru tú penu zjedla lyžičkou aj bez zákusku, taká bola skvelá..jemnučká a s chuťou kávy,,no mňam...ďakujem pekne za komentár.-) ak niečo, opýtaj sa, rada poradím...
bejgi
vyzerá božsky a aj chutná určite, ukladám pre mojich chlapov :-)
izabella929
@bejgi...m ôžem iba vrele doporučiť, je to úžasne famózny a skvelý zákusok, ľahučké cesto , ako páper...))ďakujem pekne.-))
aleana
mna by zaujimalo aku teplotu ma mat ta kava ktora sa pridava do bielkov pri slahani,ci tepla alebo studena? alebo je to jedno?
izabella929
@aleana , ja som pridala studenú, lebo mi zostala z tej silnej kávy, čo som si urobila na polievanie korpusov...mala by byť studená...nech sa vydarí, je to skvelý zákusok.-)
ywett
to by bolo pre môjho manžela, tiež má rád kávové :-)...krásny zákusok!
anina6
koláčik upečený, naplnený, už len tú penu idem spraviť. takže sa teším na výsledný efekt.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia