Moje čerstvé zemiakové fliačky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Po dlhšej dobe sa nám zažiadalo "mojich" zemiakových fliačkov. Chcela som prekvapiť a pripravila som ich čerstvé. Poviem Vám, niet nad čerstvé cestoviny, doma pripravené.

4
porcie
120 minút
príprava
3-4 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia zmiešame s múkou, spracujeme na tuhšie rezancové cesto, ktoré necháme asi 15 minút odpočinúť. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenko asi 1 mm hrúbku a necháme asi 30 minút preschnúť.
  2. Cesto pokrájame na hrubšie pásy, ktoré poskladáme na seba.
  3. Pásy cesta pokrájame na pásiky o šírke asi 1 cm.
  4. Pásiky pokrájame na kocky o hrane cca 1x1 cm, rozhádžeme ich po doske, aby sa nezlepili a necháme asi 30 minút preschnúť.
  5. Medzitým si uvaríme zemiaky pokrájané na kocky v osolenej vode a scedíme ich.
  6. Scedené zemiaky na hrubo pretlačíme pretláčadlom na zemiaky.
  7. Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu.
  8. Pridáme sladkú mletú červenú papriku a za stáleho miešania krátko orestujeme spolu, pričom dávame pozor, aby sa paprika nespálila.
  9. Do vriacej osolenej vody vsypeme fliačky, od chvíle ked vyplávu na povrch, varíme ešte 3-4 minúty, scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  10. Uvarené fliačky a pretlačené zemiaky premiešame spolu v paprikovo-cibuľkovom základe a okoreníme mletým čiernym korením.
  11. Podávame horúce s kyslou uhorkou.