Moje čerstvé zemiakové fliačky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Po dlhšej dobe sa nám zažiadalo "mojich" zemiakových fliačkov. Chcela som prekvapiť a pripravila som ich čerstvé. Poviem Vám, niet nad čerstvé cestoviny, doma pripravené.
4 porcie |
120 minút príprava |
3-4 minút na 100 °C |
Postup
- Vajcia zmiešame s múkou, spracujeme na tuhšie rezancové cesto, ktoré necháme asi 15 minút odpočinúť. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenko asi 1 mm hrúbku a necháme asi 30 minút preschnúť.
- Cesto pokrájame na hrubšie pásy, ktoré poskladáme na seba.
- Pásy cesta pokrájame na pásiky o šírke asi 1 cm.
- Pásiky pokrájame na kocky o hrane cca 1x1 cm, rozhádžeme ich po doske, aby sa nezlepili a necháme asi 30 minút preschnúť.
- Medzitým si uvaríme zemiaky pokrájané na kocky v osolenej vode a scedíme ich.
- Scedené zemiaky na hrubo pretlačíme pretláčadlom na zemiaky.
- Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu.
- Pridáme sladkú mletú červenú papriku a za stáleho miešania krátko orestujeme spolu, pričom dávame pozor, aby sa paprika nespálila.
- Do vriacej osolenej vody vsypeme fliačky, od chvíle ked vyplávu na povrch, varíme ešte 3-4 minúty, scedíme a prepláchneme studenou vodou.
- Uvarené fliačky a pretlačené zemiaky premiešame spolu v paprikovo-cibuľkovom základe a okoreníme mletým čiernym korením.
- Podávame horúce s kyslou uhorkou.