Moja pizza fotorecept

janula1989 - fotkajanula1989, 15. marca 2014

Táto pizza je úplne lacná záležitosť. Recept našiel môj vtedy ešte len 12 ročný brat niekde v časopise. Prešiel samozrejme menšími úpravami a tu Zobraziť celý popisTáto pizza je úplne lacná záležitosť. Recept našiel môj vtedy ešte len 12 ročný brat niekde v časopise. Prešiel samozrejme menšími úpravami a tu je jeho výsledna podoba. Robievala som ju ešte ako študentka na priváte a všetci kamaráti chodievali ku mne ako sa vraví "na pizzu" :)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

260 g
260 g
2 ČL
1 ČL
1 bal.
300 ml
3 PL




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme cesto. Vodu postupne dolievame, podľa potreby. Cesto necháme na noc v chladničke, alebo 3 hodinky kysnúť ako klasické kysnuté ceto. Potom si ho rozdelíme na 3-4 diely, podľa množstva.

  2. 2

    Z jedného dielu si vytvarujem pizzu. Používam paradajkovú zmes s pasírovaných paradajok a oregana miesto kečupu. Niekedy robievam aj syrové okraje ako je znázornené na fotke. Nastrúham si syr, poukladám ho na okraje, ktoré potom uzavriem. Odporúčam chuťovo výrazný syr napr. Emental alebo kozí syr, lebo inak ho tam nebudete veľmi cítiť.

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pizzu môžete použiť suroviny podľa chuti. Pre inšpiráciu ja robievam pár našich obľúbených: -s cibuľkou a slaninkou na drobno -s čiernymi a zelenými olivami, sušenými paradajkami a kozím syrom -so šunkou, šampiňónmi, olivami a kapari ...

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetkým prajem dobrú chuť!

    Moja pizza (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
mne sa paci ako si to vymyslela s tym okrajom,naplnila si ho syrom....mne to vzdy nechavaju na tanieri,ze je to suche....vyborny napad,vdaka....
havino
ale že aká finta s okrajmi, no toto, dobrý nápad, u nás ja dojedám okraje a takto si ich ešte dobre ochutím a len nech nechávajú naďalej teda :-) aj pizzu máš fajnú, cesto mám rovnaké, len ja už nevážim, od oka, už aj zo špaldovej robievam
sany11
Skúsim upiect podla teba,vyzerá pekne a tenká.doteraz som nenasla dobry recept,vzdy ked som piekla pizzu,to cesto chutilo ako kolač a je hrubá.tak skúsim tvoju a uvidím.
janula1989
Ďakujem krásne za komenty :) Mala som trocha strach sem niečo pridať, aj keď som na Vareche už dlho a nechávam sa tu stále niečim inšpirovať. Varecháči sú dosť kritický. No to je dobré na tom ceste,že vôbec nechutí ako koláč. V chladničke vydží aj 3 dni. Bude trocha tuhšie, tak ho treba vybrať aspoň pol hodinku pred pečením.
evicka63
recept si ukladám do KK ale pre istotu aj si ho vytlačím a uložím do obalu, a pre tých čo majú radi cesnak skúste si okraje potrieť zmesou prelisovaného cesnaku s olejom.... :)
martinis
... a ja som sa vždy divil, ako sa robí na pizzi ten syrový okraj. Už to viem, vďaka ! :)
amilka2
Pridávam do receptov, zaujalo ma že cesto vydrží v chladničke aj tri dni.
janula1989
@evicka63 áno to je super nápad, už som to robievala aj s cesnakovou zmesou jak na langoše, troška vody, olivového oleja a morskej soli. Môže sa potrieť aj po celom ceste pod paradajkový základ alebo rovno zamiešať k nemu.
janula1989
@martinis no ja vlastne neviem ako sa to robí v reštauráciach. Tento postup som si vymyslela, lebo si to inak neviem vysvetliť ako sa tam syr môže dostať :D Nie je za čo :)
@amilka2 skúsila si už? Musíš ho ale v miske prikryť potravinárskou fóliou alebo niečim nepriepustným aby neobschlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia