Moja pizza (fotorecept)

Autor receptu: janula1989

Táto pizza je úplne lacná záležitosť. Recept našiel môj vtedy ešte len 12 ročný brat niekde v časopise. Prešiel samozrejme menšími úpravami a tu je jeho výsledna podoba. Robievala som ju ešte ako študentka na priváte a všetci kamaráti chodievali ku mne ako sa vraví "na pizzu" :)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zo surovín si vypracujeme cesto. Vodu postupne dolievame, podľa potreby. Cesto necháme na noc v chladničke, alebo 3 hodinky kysnúť ako klasické kysnuté ceto. Potom si ho rozdelíme na 3-4 diely, podľa množstva.
  2. Z jedného dielu si vytvarujem pizzu. Používam paradajkovú zmes s pasírovaných paradajok a oregana miesto kečupu. Niekedy robievam aj syrové okraje ako je znázornené na fotke. Nastrúham si syr, poukladám ho na okraje, ktoré potom uzavriem. Odporúčam chuťovo výrazný syr napr. Emental alebo kozí syr, lebo inak ho tam nebudete veľmi cítiť.
  3. Na pizzu môžete použiť suroviny podľa chuti. Pre inšpiráciu ja robievam pár našich obľúbených: -s cibuľkou a slaninkou na drobno -s čiernymi a zelenými olivami, sušenými paradajkami a kozím syrom -so šunkou, šampiňónmi, olivami a kapari ...
  4. Všetkým prajem dobrú chuť!