Cukinová omáčka trochu inak

2010 - bez fotky2010, 18. augusta 2010
Cukinová omáčka trochu inak
Foto: 2010

Mal som krasne mlade cukiny z trhu , a vahal som ci spravit nasu klasicku bielu omacku na kyslo alebo daco ine.Takze pod hlavickou Zobraziť celý popisMal som krasne mlade cukiny z trhu , a vahal som ci spravit nasu klasicku bielu omacku na kyslo alebo daco ine.Takze pod hlavickou experimenty je aj tento recept, cukinova omacka v kokosovom mlieku.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4
2
4
1
2 struciky
2 cm
2 lyzice
400 ml
za hrst
1




Postup

  1. 1

    Zemiaky som ocistil nakrajal na kocky tak isto mrkvu , dal varit do vody na 80%. ( pridal som cuketu nakrajanu na kocky ale ta potrebuje len par minut prehriat ked je mlada). Na panvicu som dal rozohriat lyzicu oleja , pridal som 2 lyzice thajskej kari omacky z konzervy ( koncentrat) a do tejto zmesy som po minute miesania pridal cibulu , cesnak a na drobno nakrajany zazvor a cca 2-3 minuty oprazil. Potom som vsetko pridal do vody so zemiakami a mrkvou.

  2. 2

    Pouzil som nezdravu verziu kokosoveho mlieka kokosovy krem co je hustejsia forma , preto aby som nemusel pridavat ziadnu muku a vyrabat zaprazku. Na konci som pridal na kocky nakrajanu cukinu a rychlo dovaril cca 3 minuty . V poslednej minute som pridal na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.Ochutil podla potreby Plus som nastruhal trochu kory z limentky. Ked omacka trochu ochladla pridal som stavu z limetky.

  3. 3

    Servirovali sme skoro po slovensky s vajickom na tvrdo ale ja si neodpustim chilli cerstve tak aj s tym.

Diskusia k receptu

2010
lucylee,
dakujem inac u nas si vsetci pochvalovali .
bozulka
Kokosovú pastu nemám,len mlieko a tie ozdobené vajíčka-to je teprv ono....Určite urobím práve prišla dodávka cukín zo záhrady.
lucylee
tento týždeň urobím, suroviny mám skoro všetky, len kúpim limetu a niekde pozháňam karí omáčku :)
lucylee
včera som robila a dávam 100 bodov, limety boli drahé, tak som použila sušenú citrónovú kôru a šťavu z citróna a neviem, či u nás dostať thajskú kari omáčku, tak som použila madras karí pastu, čo tu pridala michsamant, navrch som dala uvarené vajíčka, ale bez žĺtkov, lebo tie som použila do lineckého pečiva, pridám aj foto :)dokonca aj manželovi chutilo, čo som vôbec nečakala, takže super!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia