Mňam mňam francúzsky koláčik

chopard - fotkachopard, 16. mája 2015
Mňam mňam francúzsky koláčik
Foto: chopard

Tento recept som objavila tu na vareche a to že som ho vyskúšala neľutujem... odporúčam všetkým... jednoduchý, rýchly a hlavne mňamkový...
Text receptu je Zobraziť celý popis
Tento recept som objavila tu na vareche a to že som ho vyskúšala neľutujem... odporúčam všetkým... jednoduchý, rýchly a hlavne mňamkový...
Text receptu je prevzatý od užívateľa Matus113

55 minút
na 170 °C

Suroviny

450 g
2 ks
50 g
2 KL
90 ml
100 g
115 g
1 ks
100 g
75 g




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré naukladáme na dno maslom vymastenej formy. Do misy dáme 100 g práškového cukru, 115 g polohrubej múky, 2 vajcia, 50 g masla, 2 KL kypriaceho prášku, 90 ml mlieka.

  2. 2

    Zmes vymiešame na hladké cesto a vylejeme na jablká. Koláč dáme piecť na 170 stupňov na 40 minút. Počas pečenia si pripravíme poslednú vrstvu.

  3. 3

    Dáme do misy 100 g práškového cukru, 75 g masla a 1 vajce. Vymiešame nahladko. Po 40 minútach vyberieme koláč z trúby a na vrch dáme pripravenú zmes. Koláč dáme zapiecť ešte na 15 minút.

Diskusia k receptu

chopard
Moze byt dobre aj so skoricou ale vo francuzskom kolaciku skorica nebola tak ju nepridavam.
drajan
@chopard - v pohode, však koľko ľudí toľko chutí... chcela som len poradiť tým, ktorým sa jabĺčka takmer neodmysliteľne spájajú aj s chuťou a vôňou škorice, tak ako mne. Koláčik máš krásny.
evanaaa
Mne sa zdá, že tento recept je asi ten od @braxi , veď sama píšeš, že ho máš odtiaľto, ale iste je dobrý jablkový koláčik, jeden aj druhý a asi aj ten tretí......
aniska
kolacik je fajn, len tu vrchnu cukrovu vrstvu uz by som nedala, inak je dost sladky..ale chutil nam :)
chopard
@Mariana1982 ukradla????? Co mas 13 rokov ked sa znizujes na tajeto primitivne komentare??? Precitaj si pani mudra moj uvod odkial mam recept. Ja netvrdim ze som ho vymyslela sama predsa... naco komentujes primitivnym komentarom... akoze co ma teraz niekto potresta ze som ho nevymyslela ???? Ide o to ze som robila sama predsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kukulienka71
@Chopard (23.10.2016 21:33)

tých 13 (ale asi skôr menej) máš asi ty, ak sem nevieš napísať postup prípravy receptu sama a musíš ho okopírovať z inej stránky. Veď recept si robila, máš vlastnú fotku, vlastné slová k tomu je pridať taký problém?? Tu vôbec nejde o to, kto vymyslel recept...
kukulienka71
@Nadia56 (24.10.2016 00:54)

autorka receptu sem pravdepodobne kopíruje recepty z iných stránok, len fotky má vlastné. Ak by to bol jej recept, na stránke fitrecepty by bola táto fotka fašírok, nie tá, ktorá tam je. Mimochodom, je úplne inej kvality.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia