Mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Mleté mäso je u nás obľúbené, pre jeho široké možnosti použitia.Včera som ho zabalila do
tukovej blany a upiekla.Je veľmi chutné a šťavnaté..
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla a pokrájala na kocky, pripravila som ho na mletie...do pomletého mäska som pridala vajce,korenie, rascu, soľ, pokrájanú cibuľu a cesnak na drobno..
- Pridala som ešte aj strúhaný údený syr.Všetko som spolu premiešala a urobila malé fašírky.
- Fašírky som zabalila do tukovej blany .
- Zabalené fašírky v tukovej blane som uložila na pekáč.Nepodliala som ich, pretože tuková blana pustí dostatok tuku..Na 200 st. sa piekli 40 min..
- Upečené fašírky v tukovej blane, alebo aj v čepcovej sieťke..Zemiaky som očistila a uvarila v osolenej vode. Pridala som do varenia štipku celej rasce..Uvarené zemiaky som scedila, uložila na tanier, poliala maľťou z výpeku a pridala som fašírku.Dobrú chuť.