Mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Mleté mäso je u nás obľúbené, pre jeho široké možnosti použitia.Včera som ho zabalila do tukovej blany a upiekla.Je veľmi chutné a šťavnaté..

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla a pokrájala na kocky, pripravila som ho na mletie...do pomletého mäska som pridala vajce,korenie, rascu, soľ, pokrájanú cibuľu a cesnak na drobno..
  2. Pridala som ešte aj strúhaný údený syr.Všetko som spolu premiešala a urobila malé fašírky.
  3. Fašírky som zabalila do tukovej blany .
  4. Zabalené fašírky v tukovej blane som uložila na pekáč.Nepodliala som ich, pretože tuková blana pustí dostatok tuku..Na 200 st. sa piekli 40 min..
  5. Upečené fašírky v tukovej blane, alebo aj v čepcovej sieťke..Zemiaky som očistila a uvarila v osolenej vode. Pridala som do varenia štipku celej rasce..Uvarené zemiaky som scedila, uložila na tanier, poliala maľťou z výpeku a pridala som fašírku.Dobrú chuť.