Mleté mäso na spôsob roštenky

dvorka - fotkadvorka, 24. februára 2013
Mleté mäso na spôsob roštenky
Foto: dvorka

Pred časom som dávala na Varechu prvý zo 100 receptov z mletého mäsa čo som dostala mailom. Dnes som sa rozhodla robiť zas mleté Zobraziť celý popisPred časom som dávala na Varechu prvý zo 100 receptov z mletého mäsa čo som dostala mailom. Dnes som sa rozhodla robiť zas mleté mäso a preto som vyberala čo za recept zrealizujem. Väčšina je klasika a obmenou je len omáčka, no tento recept ktorý pridávam ma oslovil svojou originalitou.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks (nadrobno pokrájaná)
1 ks
Na obalenie:
Na omáčku:
2 ks
2 strúčiky
 kúsok
2 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Namlela som si umyté a osušené mäso. Určite by bolo dobré keby sa 1/3 mäsa dala z hovädziny alebo baraniny. pridala som vajíčko, soľ, korenie, cibuľu, cesnak a poriadne premiešala rukou, potom som prisypala strúhanku a prehnietla rukou aby masa bola dobre tvarovateľná.

    Mleté mäso na spôsob roštenky - obrázok 1
  2. 2

    Z mäsa som odobrala za hrsť, upatlala som guľku, poriadne ju zhutnila a vytvarovala som placku. Potrela som jednu stranu horčicou a potretou stranou som položila na tanier. Takto som si pripravila 4 kúsky.

    Mleté mäso na spôsob roštenky - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici som si roztopila dve lyžice masti, pridala som olej a nechala rozohriať na skoro minimálnej teplote. Mäso som natrela zvrchu horčicou a opatrne obalila v hladkej múke, oklepala som a dala opiecť z každej strany. Po opečení som mäso vybrala na tanier a dala piecť ďalšie kúsky.

    Mleté mäso na spôsob roštenky - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájala som si cibuľu, roztlačila cesnak, nakrájala zeler na malé kocky a dala som do výpeku. Navrch som uložila opečené mäsá a zaliala trochou vody a pod pokličkou dusila kým zelenina zmäkla. Asi 20 minút.

    Mleté mäso na spôsob roštenky - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som znova vybrala, šťavu so zeleninou rozmixovala. Prisolila som, prikorenila korením na divinu, trochu pomletých hríbov a dve lyžce horčice. Poriadne som premiešala a prevarila ešte 5 minút. Ak sa niekomu máli šťavy, môže pridať vodu s trochou múky a povariť. Aj prichutením sa medze nekladú, ja som volila jemnejšiu chuť.

    Mleté mäso na spôsob roštenky - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som urobila varené aj pečené zemiaky. Pečené si vzal syn tak na mojom tanieri tie dva kúsky ani nevidno. Podľa originnálneho receptu sa podáva s tatarkou, ja som dala svoju jablkovú cviklu s chrenom a kyslé uhorky.

    Mleté mäso na spôsob roštenky - obrázok 6

Diskusia k receptu

cistinka
Podobné robieva moja mama, len bez toho zeleru a je to super. Pekný recept.
sisuk
Stojí za vyskúšanie, určite je mäsko šťavnaté... Ukladám
veve
Aj ja si uložím a najbližšie vyskúšam - ale bez zeleru, ten sa u nás moc nemusí.
evanaaa
Ak chcem vedieť, ako to chutí, skúsiť musím a aj vyskúšam, možno by sa dalo dať aj do pekáča s tou zeleninkou a tak podusiť, v rúre. Možno by som pridala aj mrkvu, prípadne paštrnák, no, uvidím, aké to bude. A k tomu tie varené zemiaky alebo pyré z nich.
jozka2
zeler je veeeeelmi zdravy hlavne pre muzov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia