Minestrone
Autor receptu: mardo
Vratil som sa, hadam... :)
12 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Zdravim Vas,
prichaza k nam leto a touto polievkou ako uvodom zacnem. Je svieza a syta zaroven. O chuti ani nehovorim. Uvidite sami, nadvovazok, ked si ju urobite s cerstvych letnych produktov z trhu, bude este lepsia ako dnes, pamatam si na tie letne silne zeleninove vyvary. Uz sa na to tesim. Tak podme na to. Je dobre povedat, namocme si den dopredu fazulu :)
- U mna je uz tradiciou zacat zelerom a mrkvou. Dnes, vynimocne, zacmeme pancettou, doda nam masovu chut v polievke, taku lahku, decentnu. Pekne ju orestujeme v hrnci v ktorom budeme varit polievku. Ked bude pekne orestovana pridame mrkvu a zeler, restujeme dalej a postupne pridavame nakrajanu cibulu a cesnak, uz teraz je pekne v nose citit nas zaklad polievky. Podlejeme vyvarom. Na minestrone je dobre to, ze ide pekne od ruky, popri vareni si krajame vsetku tu zeleninu a s postupnostou vkladame do hrnca, parada.
Pokracujeme pridanim ocistenych a nakrajanych zemiakov a kelu. Vsetko pekne premiesame a tu nam na rad prichadza fazula, pridame ju k nasej zelenine do hrnca aj s vodou v ktorej bola namocena, trosku skrobu neuskodi, prave naopak. Pokracujeme paradajkami. Tie som oblansoval a nakrajal. Zamiesame, okorenime a osolime, pridame bylinky, bazalku trosku timianu a rozmarinu. Zakryjeme a dusime cca 15minut na miernom ohni, prakticky do zmaknutia zemiakov a zeleniny.
- Blizime sa k zaveru, uz to myslim z hrnca aj citit. Vezmeme cca 1/3tinu polievky a prepasirujeme ju. Pokial bude velmi husta, podlejeme vyvarom. Zamiesame a pridame cestoviny, tie, varte tak aby boli cca 1minutku pred all dente. Poslednou vecou bude spenat, ten len vmiesajte do polievky pred podavanim na stol, viac ako dve minutky v polievke su pren dostacujuce. pekne nam polievku chutovo osviezi. Na tanieri pokvapkame olivovym olejom, trosku soli a cerstvo namleteho cierneho korenia a samozrejme parmezan.
Prajem Vam dobru chut. verim ze bude dobra.
|