Medvedie labky fotorecept

marijanna - fotkamarijanna, 1. novembra 2012
Medvedie labky (fotorecept)
Foto: marijanna

Začalo sa zimne pečenie. Recept je na Medvedie labky. Ja robím medvedie labky v rôznych formičkach, tieto "labky" sú jemné a voňavé...

20
porcií
20 minút
príprava
7 minút
na 170 °C

Suroviny

1 šálka
1 šálka
250 g
1ks
400 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Šalka ma 250ml. Vypracujeme si cesto. muku som pridala asi 400g lebo v povodnom recepte piše, že muky podla potreby. Ja som vymiesila margarin, vajce a cukor, orechy, muku som dodavala postupne, kym som nedostala cesto podobne plasteline. Naplnime formičky..pečieme vo vyhriatej rure 170*C do zlatohneda asi 7min.

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Druha davka...

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalene mozme papkat...

    Medvedie labky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marijanna
predvianocna generalka . .;) ja ich peciem par krat do roka, cim dlhsie stoja su lepsie a mam co dat na stol ak niekto pride ;) na Vianoce robim aspon z 3 davok ;)
tiginko
mne tam chýba vôňa klinčekov a škorice, ale verím že sú tiež výborné
stacy77777
@marijanna ,už sa chystáš na Vianoce? takéto dobrotky vypekáš,ukladám si oba tvoje recepty. Som zvedavá na medvedie labky,už som ich nerobila dobrých 10 rokov
marijanna
@stacy77777 trebujem ;)) mala sa ma pytala,ze kedy stvame stromcek,ze take kolaciky robime na Vianoce ;) ja tieto mozem po cely rok ;) a vydrzia co je na tom najlepsie este sa mi nepokazili. ;) jednoduche a dobre ;)
helca103
krásne sa Ti vydarili, aj ja ich rada pečiem na Vianoce, bez nich sa mi to ani neráta :-)
medulienka122
Máš ich o.k., ja som tiež piekla už pred týždňom z lineckého, lebo dnes máme "odpust" (no nie je to strašné????) a celý október sme nemali prúd, len večer.Ešte také dva týždne mrznutia , bez vody a kúrenia, a bude nám sveta žiť... Človek nikdy nevie, preto si aj ja napečiem"železnú zásobu,kým máme "šťavu". Tvoju verziu si ukladám, vďaka:-)
marijanna
@medulienka122 tak to vam nezavidim,ze ste bez *stavy* ale ty si sa vynasla a zasoby si robis tak ta nic neprekvapi. . len teraz v zime to nie je ziadna sranda bez energie:( drzim prsty,aby ste ju mali bez prestavok ;) pekny vecer zelam
mracik9
marijanna,pozerám že ty už vianoce máš,krásne sú,mňam
3sandra3
takéto mám veľmi rada... robíš mi už chúťky na vianočné pečivko
mariaklara
Po " Všech svätých " sa už pomalým krôčikom, ako vidieť blížia Vianoce, nielen na pultoch v obchodoch, ale aj tu, na Vareche. Keď vravíš, že sú fajnové, tak ich vyskúšam. Mám rada vôňu vianočného pečivka.
marijanna
@mariaklara tak je uvidite, že o chvilu uz budu vyzdobene obchody, Vianočna muzika všade. Ved adventne kalendare už maju od začiatku oktobra a j mikulašov, perniky a take vianočne veci. Takže ja už meškam..:) @sasik113 musim aj ja upiect. Minuleho roku som nestihala koli školi,ale toho roku si to vynahradim..:=) Vdaka všetkym za mile slova...:)
askadaniela
Medvedie labky u nás musia byť každý rok na Vianoce, je to spomienka na moju babičku a manžel ich miluje. Robievame podľa babkinho receptu, formičky vopred nemastíme. Chcem ich teraz vyskúšať podľa Teba, netreba tu mastiť formičky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia