Medové stromčeky

Medové stromčeky
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 11. decembra 2011 17:37Ďalšie jeho recepty

... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri súprave na vianočný stromček, ktorú som kúpila.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Všetky potrebné časti na vykrojenie stromčeka som použila z kúpenej súpravy a samozrejme aj recept bol priložený. Zo surovín som vypracovala cesto a odložila na 2 hodiny do chladu. (Môže odpočívať aj 14 dní). Potom som cesto rozvaľkala na 2-3 mm a vykrojila: 8 hviezd rôznych veľkostí, hviezdičku, balíčky a krúžky, ktoré sa vkladajú medzi hviezdy pri zostavovaní samotného stromčeka.

2

Všetko som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a pri 160 stupňoch som piekla 9 minút. Poleva: suroviny na polevu dobre vymiešať do hladka a leskla. Samozrejme zdobenie som prenechala dcére.

3

Množstvo cesta je na dva stromčeky, preto som vykrojila všetko dvakrát. Stojan je iba na jeden stromček, takže druhý stromček som už skladala ukladaním a zliepaním už vyzdobených hviezd a koliesok na seba bielkovou polevou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist