Medové stromčeky

Medové stromčeky
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 11. decembra 2011 17:37Ďalšie jeho recepty

... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri súprave na vianočný stromček, ktorú som kúpila.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Všetky potrebné časti na vykrojenie stromčeka som použila z kúpenej súpravy a samozrejme aj recept bol priložený. Zo surovín som vypracovala cesto a odložila na 2 hodiny do chladu. (Môže odpočívať aj 14 dní). Potom som cesto rozvaľkala na 2-3 mm a vykrojila: 8 hviezd rôznych veľkostí, hviezdičku, balíčky a krúžky, ktoré sa vkladajú medzi hviezdy pri zostavovaní samotného stromčeka.

Všetko som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a pri 160 stupňoch som piekla 9 minút. Poleva: suroviny na polevu dobre vymiešať do hladka a leskla. Samozrejme zdobenie som prenechala dcére.

Množstvo cesta je na dva stromčeky, preto som vykrojila všetko dvakrát. Stojan je iba na jeden stromček, takže druhý stromček som už skladala ukladaním a zliepaním už vyzdobených hviezd a koliesok na seba bielkovou polevou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • ancicka, 11. decembra 2011 o 20:18
    Paráda:)


  • sladkacokolada, 11. decembra 2011 o 20:27
    krásne stromčeky


  • tinca, 11. decembra 2011 o 20:30
    veľmi milé:)


  • marianne69, 11. decembra 2011 o 20:31
    na toto sa chystam uz dost dlho a este som nespravila,lebo hviezdicky mam jednu velkost:-)musim dokupit...velmi sa mi to paci


  • violetacamorova, 11. decembra 2011 o 22:52
    Máš ich pekné, ja som cez týždeň tiež upiekla hviezdy rôznych veľkostí na takýto stromček tak som sa nechala inšpirovať tvojou výzdobou, ďakujem!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • cica2, 12. decembra 2011 o 18:26
    nádherne sa ti vydarili, šikulka!:-))


  • danculka, 13. decembra 2011 o 19:30
    peknučké...


  • sneica, 14. decembra 2011 o 08:15
    pekne stromceky...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist