Medové rezy

amkaAmka, recept pridal: 15. decembra 2009 22:40Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mojej maminky a pečieme ho tradične na Vianoce. Bolo uverejnených veľa podobných receptov, avšak tento je len náš.

Suroviny

80-100
porcií
120
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Medové pláty - cesto pripravíme z múky, práškový cukor zmiešaný s dvoma pol. lyžicami preosiateho kakaového prášku, vajcia, tekutý med, tekuté maslo, a sóda bikarbóna. Rozdelíme na 4 diely, každý vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečiem na obrátenom (vymastenom a posypanom múkou) plechu. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nevydulo. Pečieme krátko cca 8 min. pri teplote 190 st. C. Upečené pláty podrežem dlhým nožom a zosypem na rovnú podložku.

2

Krém pripravíme: z 0,5 l mieka a 5 kopcovitých pol. lyžíc krupice, alebo hrubej múky uvaríme kašu, zasypeme vanilínovým cukrom. Vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú krupicovú kašu a vyšľaháme krém, do ktorého pridáme cca 1 dcl rumu.

3

Tmavé medové pláty plníme krémom, dva prostredné spojíme pikantným džemom malinovým alebo ríbezľovým, dobrý je aj marhuľový. Naplnené pláty zaťažíme. Po zmäknutí obrátime a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Sú trvanlivé.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist