Medové rezy
Autor receptu: amka
Tento recept mám od mojej maminky a pečieme ho tradične na Vianoce. Bolo uverejnených veľa podobných receptov, avšak tento je len náš.
80-100 porcií |
120 minút príprava |
Postup
- Medové pláty - cesto pripravíme z múky, práškový cukor zmiešaný s dvoma pol. lyžicami preosiateho kakaového prášku, vajcia, tekutý med, tekuté maslo, a sóda bikarbóna. Rozdelíme na 4 diely, každý vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečiem na obrátenom (vymastenom a posypanom múkou) plechu. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nevydulo. Pečieme krátko cca 8 min. pri teplote 190 st. C. Upečené pláty podrežem dlhým nožom a zosypem na rovnú podložku.
- Krém pripravíme: z 0,5 l mieka a 5 kopcovitých pol. lyžíc krupice, alebo hrubej múky uvaríme kašu, zasypeme vanilínovým cukrom. Vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú krupicovú kašu a vyšľaháme krém, do ktorého pridáme cca 1 dcl rumu.
- Tmavé medové pláty plníme krémom, dva prostredné spojíme pikantným džemom malinovým alebo ríbezľovým, dobrý je aj marhuľový. Naplnené pláty zaťažíme. Po zmäknutí obrátime a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Sú trvanlivé.