Medové rezy podla mojej svokry

Medové rezy podla mojej svokry
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 10. apríla 2011 12:10Ďalšie jeho recepty

Tento receptik je velmi oblubeny u mojho priatela kedze mu ho pekavala jeho mamina a teraz ho pekavam aj ja, podla mna je dost jednoduchy a zvladnu ho aj zaciatocnici.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Vajce, praskovy cukor, maslo, med a mlieko zvarime kym sa nam vsetko spolu nespoji.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 1

nechame to vychladnut, obcas premiesame. Do vychladnutej hmoty zamiesime muku v ktorej sme predtym smiesali sodu bikarbonu.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 2

Cesto si rozdelime na 3 casti a zacneme valkat platy. Ja to robim tak ze na pomucenej doske vyvalkam tak do polovice, potom prelozim na papier na pecenie a dovalkam, aby sa mi nepretrhol pri prenasani, musi sa to jemne valkat nie pod tlakom inak sa zacne cesto pukat na krajoch. Zatial to neviem ako moja svokra ona ich vie cele krasne vyvalkat bez dokladania cesta, ja este kraje dokladam a dotrarujem.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 3

Dame piect na takych 200 st. asi 8 minut, treba ich sledovat.takto vyzeraju po upeceni.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 4

kym nam platy vychladnu priparvime si plnku. Ja som ich robila den dopredu ale ako je komu lepsie casovo. Z mlieka, vanilkoveho cukru a muky si uvarime kasu. Nie je az taka husta a nesmie nam zovriet inak sa plnka zoseka.Nechame vychladnut, obcas premiesame.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 5

Kym nam kasa chladne tak si vymiesame maslo s cukrom do hladka.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 6

ked je kasa chladna nie velmi studena spojime ju spolu z maslom a vznikne nam plnka.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 7

PLnkou si naplnime platy, na prvy a druhy, na vrch uz nedavame.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 8

Zatazime a vlozime do chladnicky na par hodim, ja vacsinou z vecera do rana aby platy zmekli.
Medové rezy podla mojej svokry - obrázok 9

Rano polejeme polevou ktoru nechame stuhnut a mozme krajat a podavat. Dufam ze bude chutit:-)



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

27 komentárov k receptu
  • marianne69, 10. apríla 2011 o 12:27
    .....poznam, ten vareny krem je vyborny,vdaka za pripomenutie davno som ho nerobila...


  • ancicka, 10. apríla 2011 o 12:35
    Aj ja mám presne taký rcp. Tvoja svokrička je asi v mojom veku,pretože ked sme začinali piecť,tak v kuchárskych knihách bol tento recept.Inač výborny ked zmäkne,tak je veľmi jemný.


  • 3sandra3, 10. apríla 2011 o 13:12
    fajn recept, ale mám obavy , či sa mi spojí múka s tým vajcom, maslom a i.,,,,.. nie je tam nejako málo masla do cesta?


  • mojack, 10. apríla 2011 o 13:41
    Prave som ho vecer robila, Suroviny ina gramaž a postup iny. Aj mne sa zda ,že malo masla a veľa cukru.
    Lepsie sa robi s cestom ak je teple.
    » varecha.pravda.sk/recepty/medove-rezy/11898-recept.html...


  • torticka, 10. apríla 2011 o 13:43
    Ja som raz robila pláty podľa receptu, aj skončili v koši. Neviem, kde som spravila chybu.


  • torticka, 10. apríla 2011 o 13:44
    @mojack , máš pravdu, ja som ich robila, keď cesto bolo chladné.


  • mojack, 10. apríla 2011 o 13:49
    Ak robim posledný plat cesta, tak si ho trochu prehrejem v mikro..
    Cesto pri vaľkani nepraská.Mne sa s ním vyborne pracuje.


  • drobcek19, 10. apríla 2011 o 15:23
    Tieto platy sa robia uz z vychladnuteho cesta, jed mi ho moja svokra vysvetlovala povedala mu ze cim dhlsie cesto stoji tym sa snim lepsie robi. Skusala som aj ine recepty kde sa valka teple cesto ale neboli tak chutne ako tieto,a nebojte sa vsetko sa pekne spoji len treba pockat kym to vychladne v tomto pripade.


  • sovka62, 10. apríla 2011 o 19:33
    Ak budete cesto robiť tak, ako je napísané v tomto recepte, budú vám pláty pri vaľkaní praskať vždy. V pôvodných receptoch v tých starých kuchárskych knihách je napísané, že múka sa vysype na dosku a postupne sa do nej pridáva teplá tekutá časť. Aj ja som si myslela, že to je predsa jedno a múku som nasypala do misy a tiež mi pláty praskali. Až som poprosila mamu mojej priateľky, nech mi postup podrobne napíše a ona ma upozornila, že ak to spravím opačne, cesto sa bude zle vaľkať. Tak to skúste podľa mňa (a tej milej panej) a uvidíte ten rozdiel. Mne teda padla sánka, keď som to prvý raz skúsila správne. Cesto bolo mäkučké ako plastelína, vaľkalo sa ľahučko a pekne na hladko. Tak sa @drob ček, spýtaj svokry, či to aj ona nerobí tak ako ja, keďže píšeš, že jej sa to vaľká dobre.


  • drobcek19, 10. apríla 2011 o 20:07
    Je to mozne ze to takto robi, ked skou budem tak sa opytam, dakujem za pripomienku nabuduce vyskusam.


  • janger, 10. apríla 2011 o 22:58
    Medove platy som este nepiekla. A ked aj popraskali, ved to nie je vidiet ;-). Su pekne.


  • cica2, 10. apríla 2011 o 23:52
    krásne sa ti vydarili, si velmi šikovná!!!


  • esi, 11. apríla 2011 o 11:05
    Ja medovné rezy mám veľmi rada, ale poraďte mi, prečo ich mám teda tie pláty strašne tvrdé. Po naplnení síce sú dobré ale až na 3-4 deň.


  • talia, 11. apríla 2011 o 12:28
    Aj u nas su oblubene lenže ja varim už aj zo sodou bikarbonou až sa mi vytvory akasi pena a do teplej pridavam muku lepsie sa platy valkaju a da sa s nimi lepšie tvarovať na plech a ked ich natriem plnkou už o dva hodiny su mekke a daju sa jesť,taketo platy použivam aj na kremeš.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 13 komentárov)
  • drobcek19, 11. apríla 2011 o 13:38
    Mne sa to stalo na vianoce ze nechceli zmeknut a spravila som velku chybu domiesovala som do nej stale muku s myslenim ze sa budu lepsie valkat, valkali sa sice dobre a nelepilo sa cesto ale boli hrizne tvrde, oodla mna vela muky


  • mgut, 11. apríla 2011 o 22:08
    U nás musia byť medové rezy pri každej príležitosti. Tiež som vyskúšala niekolko rcp.kým som prišla k tomu správnemu.:2 vajcia,20dkg cukru,5dkg palmarín, dáme pomaly zohrievať na horúco,nie varit,stale miešame.Odstavím a pridám 2lyžice medu,3lyž.mlieka,1malú lyž.sody bik.a pol kg hl.múky špec.ktorú si rozdelím,približne polovicu dám na dosku a urobím v stede velkú akože jamku,a druhú polovicu zamiešam do zmäsy na šporaku. Dobre premiešať a vyliat do múky na doske.Treba rýchlo pracovať, lebo sa to rozteká po doske,ale dá sa.Ja vaľkám aj teplé, nenechavam vychladnút.Plech natriem stuž.tuk.Hneď ešte horúce podoberem dlhým nožom a vysypem na dosku.Pečiem na nízkom vyšupovacom plechu,ale niekto ich pečie na opačnej strane plechu.Ručím vam že sa podaria a po naplnení tiež o 2 hod. môžete krájať


  • richterka, 12. apríla 2011 o 06:37
    presne ako sovka62, aj ja ich robím tak, že dám múku na dosku a do nej vylejem ostatné, a potom sa mi výborne s tým cestom pracuje, nemusí sa dať ani vychladnúť. treba to len vyskúšať.


  • stania, 12. apríla 2011 o 20:07
    aj ja ho občas pečiem, tiež mám recept od svokry, pred natieranim pnkou platy pokvapkam rumom a natriem pikantným džemom(višnový, ribezlový(,ked pride dcera s Londyna je rada ked jej urobim jej oblubeny medový rez


  • elisticka, 13. apríla 2011 o 17:17
    super ukladam receptik...


  • ligotka25, 23. apríla 2011 o 17:53
    ženy, nechýba vám tam lekvár? ja dávam do stredu ešte vrstvu slivkového lekváru (ale mám 4 pláty)


  • mariaklara, 25. apríla 2011 o 21:20
    @ligotka , aj ja ich tak robím, ale s ríbezľovým lekvárom.


  • mushu, 4. júna 2011 o 18:33
    Zas som sa pokúšala robiť plnku, tentoraz podľa tohto receptu, a už druhý raz sa mi vytvorila riedka, pričom som postupovala presne podľa pokynov. Kde robím chybu? :/ Vďaka za odpoveď.


  • drobcek19, 23. septembra 2011 o 23:18
    ona ma byt taka redsia, nie taka ako klasicke zo zlateho klasu, len spokojne napln platy a ked stuhnu budu dobre


  • alka18, 22. decembra 2011 o 12:47
    super,poznam a budem piect na vianoce medove rezy,je fantasticky ale ja davam este marhulovy dzem.


  • angiek, 22. decembra 2011 o 13:01
    kolacik vyzera fajn, len to krajanie sa mi nepaci, staci utriet noz od plnky, nic v zlom


  • drobcek19, 23. decembra 2011 o 22:49
    ano viem ale to boli posledne kusky iba pre priatela, inak otieram



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist