Mäsový „bochník“ s vajíčkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso dáme do misy, pridáme dve vajcia, namočenú žemľu, na kocky pokrájanú slaninu, nasekaný cesnak, pár lyžíc smotany. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, nasekané bylinky a dochutíme soľou, mletým korením a majoránom. Spolu vypracujeme.
- Zo zmesi vytvarujeme bochník, v strede vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme natvrdo uvarené vajcia a obalíme ich mäsom tak, aby ich nebolo vidieť. Bochník obalíme v múke a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji dozlatista z každej strany. Pridáme víno a necháme odpariť alkohol.
- Podlejeme vývarom a okolo mäsa porozkladáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľku, strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu a tymianu. Priklopíme a pečieme asi 60 minút pri teplote 180 0C. Občas obrátime a podlejeme.
|