Mäsový „bochník“ s vajíčkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso dáme do misy, pridáme dve vajcia, namočenú žemľu, na kocky pokrájanú slaninu, nasekaný cesnak, pár lyžíc smotany. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, nasekané bylinky a dochutíme soľou, mletým korením a majoránom. Spolu vypracujeme.
  2. Zo zmesi vytvarujeme bochník, v strede vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme natvrdo uvarené vajcia a obalíme ich mäsom tak, aby ich nebolo vidieť. Bochník obalíme v múke a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji dozlatista z každej strany. Pridáme víno a necháme odpariť alkohol.
  3. Podlejeme vývarom a okolo mäsa porozkladáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľku, strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu a tymianu. Priklopíme a pečieme asi 60 minút pri teplote 180 0C. Občas obrátime a podlejeme.