Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre (fotorecept)

Autor receptu: monty469

O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)

25
porcií
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si nakrájame kel na malé kúsky a varíme cca 10 min..Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.
  2. Do misy dáme mäso, vajíčka, koreniny, chlieb (vopred namočený a následne vyžmýkaný), ovsené vločky, nasekanú petržlenovú vňať, kel, pretlačený cesnak a cibuľu, ktorú sme osmažili na bravčovej masti (spolu s bračovou masťou). Dôkladne premiešame. Ak treba, môžeme ešte pridať ovsené vločky.
  3. Formujeme karbonátky, obalíme v strúhanke a ukladáme na masťou vymazaný plech.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C, 30 min., potom ich pretočíme a pečieme ešte 15 min.
  5. Ja som k nim urobila zemiakovú kašu, ale nám chutia aj s chlebom a horčicou :-)