Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre (fotorecept)
Autor receptu: monty469
O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)
25 porcií |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si nakrájame kel na malé kúsky a varíme cca 10 min..Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.
- Do misy dáme mäso, vajíčka, koreniny, chlieb (vopred namočený a následne vyžmýkaný), ovsené vločky, nasekanú petržlenovú vňať, kel, pretlačený cesnak a cibuľu, ktorú sme osmažili na bravčovej masti (spolu s bračovou masťou). Dôkladne premiešame. Ak treba, môžeme ešte pridať ovsené vločky.
- Formujeme karbonátky, obalíme v strúhanke a ukladáme na masťou vymazaný plech.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C, 30 min., potom ich pretočíme a pečieme ešte 15 min.
- Ja som k nim urobila zemiakovú kašu, ale nám chutia aj s chlebom a horčicou :-)