Mäsová roláda a špenátové zemiaky z parného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Parák je moja srdcová záležitosť a toto je jeden z mojich obľúbených receptov... výborný aj na studeno ♥
40 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na mäsovú roládu si zmiešame mleté mäso, namočené, vyžmýkané rožky, na drobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajíčko a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať
- Na dosku si rozprestrieme potravinársku fóliu na ňu roztiahneme mäsovú zmes. Do stredu dáme na pásiky nakrájané, osolené a okorenené kuracie prsia
- pomocou fólie zavinieme do valca, konce dobre zakrútime
- a dáme spolu zo zemiakmi a špenátom do parného hrnca. Mäsovú roládu paríme cca 45 minút, zemiaky cca 20 minút a špenát cca 5 minút.
- Sparený špenát posekáme, alebo použijeme mrazený
- cibuľu speníme, pridáme špenát, pretlačený cesnak a podusíme. Pridáme smotanu a zredukujeme na hustú kašu. Osolíme, okoreníme.
- Ponorným mixérom rozmixujeme ale nie na celkom jemno.
- Do uvarených zemiakov pridáme šľahačkovú smotanu
- a vidličkou roztlačíme na hrubšiu kašu
- zoberieme si kovový krúžok (mne ho muž vyrobil z konzervy) na spodok dáme vrstvu kaše, na ňu dáme vrstvu špenátu a znova vrstvu zemiakov, každú vrstvu dobre utlačíme a vyhladíme lyžicou
- kovový krúžok odstránime. Kovový krúžok môžete pred použitím z vnútornej strany natrieť olejom.
- Keď je mäso hotové vyberieme ho na podložku, opatrne poprepichujeme fóliu a zachytíme šťavu, ktorú môžeme použiť pri servírovaní. Mäso môžeme vo fólii nechať vychladnúť, potom ho dať do chladničky a dobre vychladené krájať na tenké plátky a použiť ako súčasť studeného pohostenia
- ja som ešte roládu dala na chvíľku do horúcej trúby aby mala chrumkavú kôrku
- ozdobíme pažítkou a podávame buď zo špenátovými zemiakmi, alebo len tak s chlebom a kyslou uhorkou
- ja som ešte zo zemiakovej kaše spravila tenučké kolieska na plech, nechala som ich zapiecť a položila na vrch zemiakovo-špenátovej vežičky. Celú zapekať neodporúčam....