Marlenka

bublinka08 - fotkabublinka08, 26. apríla 2012

Vyskúšajte či je lepšia tá kupovaná, alebo doma upečená ;)

Suroviny

150 gramov
2
2 PL
1 ČL
50 gramov palmarín
400 gramov
1
400 ml
3 PL




Postup

  1. 1

    Cukor, vajcia, med, sódu, korenie a tuk dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame na bod varu. Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky. Vypracujeme vláčne cesto, rozdelíme ho na 4 časti, ktoré rozgúľame na papieri na pečenie na veľkosť plechu. Upečieme v teplej rúre. Dávame pozor, lebo cesto sa veľmi rýchlo upečie. :)

  2. 2

    Salko varíme na miernom ohni v hrnci, ponorené vo vode 2 hodiny. Necháme ho vychladnúť. Z cukru upražíme karamel, zalejeme ho trochu mlieka, pridáme puding, ktorý sme zmiešali so zvyšným mliekom a uvaríme na kašu. Po vychladnutí spojíme so Salkom. Upečené vychladnuté pláty potrieme krémom, a vrch ešte posypeme mletými orechami. Krájame na rezy. :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Na Marlenku som odvahu ešte nenabrala, ale dala by som si, stačí, ak ju niekde vidím....a prečo robíš karamel do karamelového Salka? Nestačí doň primiešať len maslo,nie je to duplovaná práca? A ešte aj karamelový puding. Ale asi je to tak lepšie, ako vravím, musela by som ochutnať.
malovka
ja to salko varím deň vopred a až 3 hodiny a potom je perfektne kusté vobec sa neroztečie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia