Bravčový bôčik

Marinovaný bôčik v domácej žemli

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
120-180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké bochníky a znova necháme vykysnúť. Potom potrieme maslom, posypeme bielym sezamom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 13 minút.
  2. Bravčový bok umyjeme, osušíme a v pripravených surovinách marinujeme. Pečieme pomaly v rúre vyhriatej na 150 °C 2 – 3 hodiny. Mierne vlažný bok natrháme a kúsky vkladáme do hamburgera.
  3. Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na tenké krúžky. V kastróle rozpálime trocha oleja a sprudka na ňom opražíme cibuľu, pridáme červené víno, ktoré necháme odpariť, a odstavíme. Nakoniec pridáme med, vínny ocot, soľ a necháme vychladiť a vložíme do hamburgera. Do hotového hamburgera ešte pridáme kvalitnú americkú barbecue omáčku a rukolu.
  4. Farebné lupene: Všetky druhy zemiakov umyjeme a očistíme, nakrájame na tenké kolieska, poriadne medzi utierkami osušíme a pomaly vyprážame v rozohriatom oleji. Hotové osolíme.