Rukola


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú rukola:

«1 2 ...9 »
Šalát z červenej repy Šalát z červenej repy Vaše

Skvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok a má aj vysoký obsah vitamínov C a E. • Podporuje kardiovaskulárny systém - jej farbivo rozširuje tepny a spevňuje stenu vlásočníc. • Znižuje krvný tlak • Posilňuje imunitný systém. • Dodáva pružnosť a lesk pleti, vlasom a nechtom. • Čistí črevá • Vyvoláva optimistickú náladu ...a mnoho iného Dobrú chuť :-)

Recept bez obrázku Paleo pizza Vaše

Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je tretí a ďaleko najlepší! Verím, že ním poteším nielen priaznivcov palea alebo ľudí s bezlepkovou diėtou, ale aj ostatných vareškových gurmánov! Odporúčam, nám veľmi chutila ;)

Môj jednoduchý milovaný losos Môj jednoduchý milovaný losos Vaše

Konečne vám sem pridávam aj rybku! Zbožňujem ich, takisto tuniaka, tresku, sardinky...aach. Dokonca aj morské plody. Je to rýchle, zdravé a chutné. Šup na to!

Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) Vaše

Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne dni, ale podava sa pocas celeho roka. Moj manzel Franco je zo Sicilie a takto ju robia tam. Pripravoval ju sam, ja som jeho pracu len nafotila a sem-tam kibicovala...

Baklažánová nátierka so šalátom Baklažánová nátierka so šalátom Vaše

Baklazan popichany ihlicou a zabaleny v alobale som piekla 30 minut na 200°C. Nasledne som lyzicou vybrala duzinu, pridala olivovy olej, tahini pastu a vymixovala.

Šalát z kačaciny a rukoly (fotorecept) Šalát z kačaciny a rukoly (fotorecept)

Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou dole na miernom plameni.

Cestovina s bôbom, slaninkou a rukolou (fotorecept) Cestovina s bôbom, slaninkou a rukolou (fotorecept) Vaše

Nikdy ma bob nejako nepritahoval. Takze som ho ani nerobievala. V poslednej dobe ale dost casto vidiet cerstvy bob v obchode. Videla som uz v mnohych receptoch takzvane dvojite vylupovanie. Viem, ze si mnohi poviete, ze je to skoda. Ale mne na bobe trosku vadi ta kozovita supka. Ak vyskusate tento sposob, tak uvidite rozdiel. Je takto delikatnejsi, moc jemnejsi. Bob zaradim castejsie do nasho jedalnicka...

Zapečené zemiakové placky Zapečené zemiakové placky Vaše

Na okrajoch chrumkavé, vnútri mäkkšie.

Sladký camembert Sladký camembert Vaše

Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi šmakuje ale viac :-)

Seitan steak na bazalkovom fenikli Seitan steak na bazalkovom fenikli Vaše

Rýchle jedlo, ktoré zasýti. Výrazny fenikel s jemnou bazalkou tvoria krásnu harmóniu.

Gril party pikant špirála Gril party pikant špirála Vaše

Grilovacie klobásky trochu inak

Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji Vaše

Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...

Rukolový šalát Rukolový šalát Vaše

receptík pre môjho synátora

Jarný polievkový duet (fotorecept) Jarný polievkový duet (fotorecept) Vaše

Občas sa mi stane, že mám v obchode "veľké oči". Tak aj tentoraz, keď som nakúpila viac, než sme stihli čerstvé zjesť. Zostalo niečo vymyslieť. Kdesi som zachytila recept na rukolovú polievku a poľníček sa pridal do duetu. Myslím, že sa vydarilo.

Pizza bez sacharidov a plná bielkovín Pizza bez sacharidov a plná bielkovín Vaše

Týmto receptom som sa inšpirovala na stránke fitcult.refresher.sk

Pečené zemiaky s rukolou a sójové plátky so sezamovým olejom (fotorecept) Pečené zemiaky s rukolou a sójové plátky so sezamovým olejom (fotorecept) Vaše

V jeden a pol litri vody zmiešanej s pol litra zeleninovým vývarom si pripravíme sójové plátky. Dáme zovrieť vodu, zmiešame s vývarom, posolíme polejeme cca 1PL sójovej omáčky a nahádžeme sójové plátky. Necháme zovrieť a asi 20 min varíme na miernom ohni odkryté. Ja si vždy pripravujem sóju deň vopred v studenej vode, ale teraz som nejak pozabudol. No každý má svoj spôsob. Plátky po uvarení vytiahneme a necháme uschnúť na doske.

Domáce špagety s rukolovým pestom a krevetami Domáce špagety s rukolovým pestom a krevetami Vaše

200g semolinovej múky+2 vajíčka=vymiesiť cesto, 10minút nechať odpočívať. Vyvaľkať a nakrájať na špagety alebo dlhé rezance. Uvariť v osolenej vode 2- 3 minúty, scediť. Na panvici rozpustiť olej, lyžičku sušeného čili a jeden rozotretý cesnak, prihodiť mrazené krevety, chvíľu opiecť, vybrať odložiť bokom. Do panvice pridať dve lyžice rukolového pesta, pár lyžíc vody v ktorej sa varia cestoviny a vrátiť späť krevety. Do toho dať cestoviny a natrhané listy rukoly. Odstaviť a podávať. najskôr urobiť omáčku až potom variť cestoviny. Omáčka vždy čaká na cestoviny, nie naopak :)

«1 2 ...9 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Gurmánsky zážitok nielen pre milovníkov kávy + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Obľúbený rad Premium pudingov od Dr.Oetker sa rozširuje o špecialitu s obsahom prvotriedneho kávového extraktu.

Rebríček TOP nápadov mesiaca september 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca september 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.

Súťaž na október o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« September
Október 2014
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27 28 29 30 31

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist