Rukola


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú rukola:

«1 2 ...10 »
Cestoviny s cviklou Cestoviny s cviklou Vaše

Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna a pomaranča. Uvaríme cestovinu podľa návodu na balení, opláchneme studenou vodou a pridáme olej, daľej pridáme dužinu z polovice pomaranča, rukolu, rajčinky a stečenú cviklu jemne solíme a koreníme práve zomletým korením. Hojne pokropíme štavou zo zvyšného pomaranča.

Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly (fotorecept) Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly (fotorecept) Vaše

Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.

Pesto z rukoly na spaghetti (fotorecept) Pesto z rukoly na spaghetti (fotorecept) Vaše

Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, vlašských orechov, parmezánu a olivového oleja ochutila som týmto pestom spaghetti, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, recept pochádza z talianskej kuchyne.

Farro šalát (fotorecept) Farro šalát (fotorecept) Vaše

Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj v zdravej vyzive, v cerstvych salatoch.Ponukam vam recept na farro salat s orechovym pestom , baby kelom a paradajkami.

Špagety s bazalkovým pestom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept) Špagety s bazalkovým pestom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept) Vaše

Ani by som neverila, aké chutné môže byť bezmäsité jedlo:-)

Recept bez obrázku Pizza z karfiolového cesta Vaše

Patríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote? Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte pizzu z karfiolového cesta, ktorá je nenáročná na prípravu a zasýti rovnako ako originál. A čo je na tom najlepšie? Môžete si na nej pochutnať bez výčitiek svedomia.

Gentleman toast Gentleman toast Vaše

Komerčný recept
Toast plný kultivovanosti. V každom mužovi, ktorý ho ochutná, prebudí chuť správať sa k ženám galantne. S nádychom cigarových gentlemanských klubov.

Obložená bageta vo vajci Obložená bageta vo vajci Vaše

Pomerne sýte jedlo, plné energie. Opäť letáčiková inšpirácia, ktorá sa mi páčila ešte viac, než som čakala. :)

Hippie Toast Hippie Toast Vaše

Komerčný recept
Toast v štýle detí kvetov: Plný farieb, priateľstva, mieru a slobody. Z lásky k zvieratám celý vegetariánsky. MAKE TOAST, NOT WAR!

Pizza na pokračovanie Pizza na pokračovanie Vaše

Recept na pizza cesto a omáčku je od Emanuel Ridi. Pizzu robievam často, je veľmi praktická, zarobím cesto, dám do chladničky a ak má niekto z rodiny chuť, spraví si pizzu, alebo Pampúšiky z pizza cesta.

Medvedí FIT šalát Medvedí FIT šalát Vaše

Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si tohto zeleného zlata. Môžete si dať zmraziť alebo urobiť pesto či už ako naše babičky medicínky. Ja si robím pesto. Používam ho najčastejšie k mäsu, alebo iba tak na chleba. Je to neskutočná pochúťka.

Pstruh so šalátom Pstruh so šalátom Vaše

Ahojte, tento recept je klasika a dokáže ho urobiť každý podľa seba. Dávam ho sem ako inšpiráciu keď neviete čo pre zmenu uvariť manželovi na obed. Nebojte sa experimentovať! najdôležitejšie sú čerstvé suroviny, úsmev a chuť.

Daniel so syrom a s paprikami Daniel so syrom a s paprikami

Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé časti mäsa vedeli pripraviť tým najvhodnejším spôsobom.

Šošovicový šalát s paradajkou a rukolou (fotorecept) Šošovicový šalát s paradajkou a rukolou (fotorecept) Vaše

Ráno, pri popíjaní kávy to varili na Paprike, ak ste pozerali, nepotrebujete, ak nie možno sa Vám zapáči svojou jednoduchosťou. Šošovicové tu sú, ale nech je pestrejšie :)

Cviklový šalát Cviklový šalát Vaše

Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.

Špargľovo-jablkový šalát s rukolou Špargľovo-jablkový šalát s rukolou Vaše

Svieži, šťavnatý šalát s kyselkavou chuťou.

Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami Vaše

Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary a chilli. Cez víkend sme zašli do talianskej reštaurácie a objednala som si jedlo, ktoré časť z nich obsahovalo. Chutilo mi a tak toto je pokus o jeho imitáciu, volalo sa Tagliatelle della Chef (Šéfkuchárove tagliatelle).

«1 2 ...10 »


Aktuálne súťaže

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Zapojte sa aj v júli do našej súťaž o najobľúbenejší recept a získajte skvelé ceny na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na júl o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pridajte svoj nápad a zasúťažte si! Čakajú na vás pekné ceny. Aj v júli súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 30 31

TOP recepty
Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist