Rukola


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú rukola:

«1 2 ...9 »
Medvedí FIT šalát Medvedí FIT šalát Vaše

Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si tohto zeleného zlata. Môžete si dať zmraziť alebo urobiť pesto či už ako naše babičky medicínky. Ja si robím pesto. Používam ho najčastejšie k mäsu, alebo iba tak na chleba. Je to neskutočná pochúťka.

Pstruh so šalátom Pstruh so šalátom Vaše

Ahojte, tento recept je klasika a dokáže ho urobiť každý podľa seba. Dávam ho sem ako inšpiráciu keď neviete čo pre zmenu uvariť manželovi na obed. Nebojte sa experimentovať! najdôležitejšie sú čerstvé suroviny, úsmev a chuť.

Daniel so syrom a s paprikami Daniel so syrom a s paprikami

Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé časti mäsa vedeli pripraviť tým najvhodnejším spôsobom.

Šošovicový šalát s paradajkou a rukolou (fotorecept) Šošovicový šalát s paradajkou a rukolou (fotorecept) Vaše

Ráno, pri popíjaní kávy to varili na Paprike, ak ste pozerali, nepotrebujete, ak nie možno sa Vám zapáči svojou jednoduchosťou. Šošovicové tu sú, ale nech je pestrejšie :)

Cviklový šalát Cviklový šalát Vaše

Chutný šalát, ktorý sa dá využiť ako predjedlo, alebo príloha k hlavnému jedlu.

Špargľovo-jablkový šalát s rukolou Špargľovo-jablkový šalát s rukolou Vaše

Svieži, šťavnatý šalát s kyselkavou chuťou.

Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami Vaše

Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary a chilli. Cez víkend sme zašli do talianskej reštaurácie a objednala som si jedlo, ktoré časť z nich obsahovalo. Chutilo mi a tak toto je pokus o jeho imitáciu, volalo sa Tagliatelle della Chef (Šéfkuchárove tagliatelle).

Šalát s ovocím a so zázvorovo-citrusovým dresingom Šalát s ovocím a so zázvorovo-citrusovým dresingom

Vhodné k suchému ružovému vínu.

Šalát z červenej repy Šalát z červenej repy Vaše

Skvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok a má aj vysoký obsah vitamínov C a E. • Podporuje kardiovaskulárny systém - jej farbivo rozširuje tepny a spevňuje stenu vlásočníc. • Znižuje krvný tlak • Posilňuje imunitný systém. • Dodáva pružnosť a lesk pleti, vlasom a nechtom. • Čistí črevá • Vyvoláva optimistickú náladu ...a mnoho iného Dobrú chuť :-)

Recept bez obrázku Paleo pizza Vaše

Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je tretí a ďaleko najlepší! Verím, že ním poteším nielen priaznivcov palea alebo ľudí s bezlepkovou diėtou, ale aj ostatných vareškových gurmánov! Odporúčam, nám veľmi chutila ;)

Môj jednoduchý milovaný losos Môj jednoduchý milovaný losos Vaše

Konečne vám sem pridávam aj rybku! Zbožňujem ich, takisto tuniaka, tresku, sardinky...aach. Dokonca aj morské plody. Je to rýchle, zdravé a chutné. Šup na to!

Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) Vaše

Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne dni, ale podava sa pocas celeho roka. Moj manzel Franco je zo Sicilie a takto ju robia tam. Pripravoval ju sam, ja som jeho pracu len nafotila a sem-tam kibicovala...

Baklažánová nátierka so šalátom Baklažánová nátierka so šalátom Vaše

Baklazan popichany ihlicou a zabaleny v alobale som piekla 30 minut na 200°C. Nasledne som lyzicou vybrala duzinu, pridala olivovy olej, tahini pastu a vymixovala.

Šalát z kačaciny a rukoly (fotorecept) Šalát z kačaciny a rukoly (fotorecept)

Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou dole na miernom plameni.

Cestovina s bôbom, slaninkou a rukolou (fotorecept) Cestovina s bôbom, slaninkou a rukolou (fotorecept) Vaše

Nikdy ma bob nejako nepritahoval. Takze som ho ani nerobievala. V poslednej dobe ale dost casto vidiet cerstvy bob v obchode. Videla som uz v mnohych receptoch takzvane dvojite vylupovanie. Viem, ze si mnohi poviete, ze je to skoda. Ale mne na bobe trosku vadi ta kozovita supka. Ak vyskusate tento sposob, tak uvidite rozdiel. Je takto delikatnejsi, moc jemnejsi. Bob zaradim castejsie do nasho jedalnicka...

Zapečené zemiakové placky Zapečené zemiakové placky Vaše

Na okrajoch chrumkavé, vnútri mäkkšie.

Sladký camembert Sladký camembert Vaše

Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi šmakuje ale viac :-)

Seitan steak na bazalkovom fenikli Seitan steak na bazalkovom fenikli Vaše

Rýchle jedlo, ktoré zasýti. Výrazny fenikel s jemnou bazalkou tvoria krásnu harmóniu.

«1 2 ...9 »


Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
2021 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist