Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 8. augusta 2011

Keď už máme doma pekárničku, tak sme vyskúšali vyrobiť v nej aj džem. Je to super:) Bez starostí a chutne:)

15
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g




Postup

  1. 1

    Marhule sme si poriadne očistili a vykôstkovali.

    Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )  - obrázok 1
  2. 2

    Môžu sa roztlačiť vidličkou alebo ponorným míxérom.

    Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cukor

    Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )  - obrázok 3
  4. 4

    Dali sme do pekárničky na program džem a nechali sme variť 75min.

    Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )  - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny ktoré sme pridávali.

    Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )  - obrázok 5
  6. 6

    Suroviny sme pridali 5min pred koncom a nechali dobre premiešať v pekárničke.

    Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )  - obrázok 6
  7. 7

    Potom sme to nechali na sporáku ešte prevariť cca 5min a začali sme sterilizovať.

    Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )  - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
Ja som raz robila v pekárničke džem, ale nie bohvieako sa podaril. V návode nekážu dať tieto želírovacie prostriedky a nebolo to ono. A dlhá príprava sa mi zdala. Vrátila som sa ku klasike, na šporáku, s prípravkami:)
tatranka
Celkom zaujímavé.Tiež som robila marhuľový lekvár,ale len klasicky.A je veľmi chutný.Ja už len tak...xixixi.
zuzickaaa1
Nam sa tento podaril:) je velmi chutny a nic mu nechyba, no a mne nechybal ani cas, ktory som mohla stravit inak, ako stanim pri sporaku a miesanim.
elian44
Aj ja takto robievam, ale tento džemík sa dá len natierať, keď chcem taký, aby sa ním dali plniť buchty, aj ja robím normálne v hrnci:)
ajuschka
ja som tento rok tiez prvy krat dzemovala v pekarnicke, a poviem vam ze to je mega luxus :) iba som pomixovala, pomiesala s zelirovacim cukrom, pripadne skoricou a tak, naliala do pekarnicky a zapla :) ked zapipalo tak som uz iba plnila do poharov, ani som nesterilizovala. a lekvarik je fajnyyyyy :)
marienka44
@Ajuschka ,ked sa pouzije zelirovaci cukor, ten lekvar nemozno pouzit do kolacov, ktore sa pecu s lekvarom. Jedine na natieranie za studena!
Ked chcem mat lekvar univerzalny, varim klasicky na sporaku v rajnickach odparovanim. :-)



maja27
pekarnicka je vyborny pomocnik. dakujem za recept





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia