Marhuľové rezy

Marhuľové rezy
veronika353Veronika353, recept pridal: 21. marca 2010 20:16Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám z jednoho starého kalendáře,už dlouho podle něj peču a ještě se nám řezy nepřejedly.

Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vařící vodu.Potom přimícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílkú.Těsto upečeme.

2

Šťávu z kompotu ocedíme do nádoby a doplníme vodou do jednoho litru.Přidáme tang,2 lžíce kryst.cukru a 2 zlaté klasy. Uvaříme pudink.Na upečené těsto dáme polovičky meruněk a zalejeme.Ozdobíme šlehačkou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jody, 21. marca 2010 o 22:06
    Vyzerá to veľmi dobre. Ja by som možno ešte dala medzi cesto a puding trochu tvarohu...


  • slnieckosom, 22. marca 2010 o 08:55
    Koláčik vyzerá naozaj famózne, ďakujem, ukladám do KK :-)))


  • sjuz, 22. marca 2010 o 08:58
    Ja robím tieto rezy tak, že na na cesto dám ešte plnku z tvarohu a želatíny. Potom je to svieže :), a robievam tak y rôzneho ovocia - a namiesto šťavy z kompótu mám v recepte džús - podľa ovocia dávam aj džús. A je to super:)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 22. marca 2010 o 12:47
    Milujem pudingové želatíny.. Toto je taký fajn soft koláčik (s tvarohom super sjuz, ale takto je to ľahšie trošku), no už sa teším keď ho upečiem :-)


  • laurisia, 12. decembra 2010 o 20:41
    Nuž, ja ho tiež robievam takto ako Veronika. Raz som tam dala aj čučoriedky, ale klasika je klasika. Na ten čisto marhuľový bez tvarohu som zvyknutá. S tvarohom je to už iný koláč :-))


  • mariaklara, 7. marca 2011 o 02:11
    Robím podobný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist