Marhuľové kolieska

henriet - fotkahenriet, 6. apríla 2013
Marhuľové kolieska
Foto: henriet

kysnuté marhuľové kolieska s pudingom , tieto koláčiky o veľkosti osieho hniezda , robím len na veľkú noc a žnejú obrovský úspech :)

16
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
40 g
50 g
250 ml
150 g
štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru , rozpusteného masla-75 g , mlieka ,štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto (ja vždy pridám ešte trošku múky, lebo cesto je príliš lepkavé ). Zakryjeme ho čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť cca 45min.

  2. 2

    Podľa návodu uvaríme puding (1puding do 1/2 L mlieka- môžme aj 1 apol balíčku pudingu alebo pól balíka zlatého klasu) a dáme ho vychladnúť. Marhule scedíme , prípadne čerstvé umyjeme , osušíme , rozkrojíme na polovice a kôstky vyberieme. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika . Natrieme ho zvyšným rozpusteným maslom a zvinieme ho z dlhšej strany .

  3. 3

    Valec pokrájame na 16 dielov (mne naposledy vyšlo 20, cesto mi parádne nakyslo ) takže cca tak na 1,5cm plátky , ktoré uložíme na vymastený plech alebo papier na pečenie . V každom v strede urobíme jamku , na spodu cesto zlepíme a vložíme do nej trochu pudingu a marhuľu . Pečieme pri 180 ° C až pokiaľ kolieska niesú do zlata .Upečené poprášime cukrom :)

Diskusia k receptu

monda
@Henriet vyzerajú vynikajúco určite aj fajn musia chutiť,, uložím si ich a v najbližšej dobe upečiem,,dakujem za recept.
elysa
fajnovo vyzerajú...iste i chutia...
silvi
@alexdidi manžel ma to naučil ale musím povedať, že kombinácia tvaroh, marhule a bazalka je výborná kombinácia
alexdidi
@silvi , nikdy som takúto kombináciu neskúšala, skôr by sa mi k tomu hodila mäta, meduňka a bazalka s mozzarellou, rajčinou, bazalkové pesto...za vyskúšanie to však stojí...
henriet
dakujem , su naozaj velmi chutne a aj sama som bola prekvapená ako mi vyšli :) S tou bazalkou to može byť naozaj zaujímavé, niekedy vyskúšam :)
notakja
Taketo kolaciky nepoznam. Vyzeraju dobre, dakujem, ze si sa s receptom podelila.
markka
naozaj sa po nich len zaprášilo, prudko jedlé...
rony21
Koláčiky sú super.Oprav si rozpis,chýbe ti vajíčko, máš tam len na pomazanie.