Marhuľové kolieska

Autor receptu: henriet

kysnuté marhuľové kolieska s pudingom , tieto koláčiky o veľkosti osieho hniezda , robím len na veľkú noc a žnejú obrovský úspech :)

16
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, cukru , rozpusteného masla-75 g , mlieka ,štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto (ja vždy pridám ešte trošku múky, lebo cesto je príliš lepkavé ). Zakryjeme ho čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť cca 45min.
  2. Podľa návodu uvaríme puding (1puding do 1/2 L mlieka- môžme aj 1 apol balíčku pudingu alebo pól balíka zlatého klasu) a dáme ho vychladnúť. Marhule scedíme , prípadne čerstvé umyjeme , osušíme , rozkrojíme na polovice a kôstky vyberieme. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika . Natrieme ho zvyšným rozpusteným maslom a zvinieme ho z dlhšej strany .
  3. Valec pokrájame na 16 dielov (mne naposledy vyšlo 20, cesto mi parádne nakyslo ) takže cca tak na 1,5cm plátky , ktoré uložíme na vymastený plech alebo papier na pečenie . V každom v strede urobíme jamku , na spodu cesto zlepíme a vložíme do nej trochu pudingu a marhuľu . Pečieme pri 180 ° C až pokiaľ kolieska niesú do zlata .Upečené poprášime cukrom :)