Margetinkova šutelica
Autor receptu: bonpari
Priateľ sa v kuchyni motá veľmi rád.. Či už pomáha mne alebo sa realizuje sám. A poviem
vám, že varenie mu ide jedna radosť. Dnes navaril obedík, tak som sa rozhodla, že sem
pridám aj nejaký jeho recept.
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na noc namočíme do malého hrnčeka premytú fazuľu. Na druhý deň dáme fazuľu v tej istej vode uvariť aj s bobkovým listom domäkka.
- Zatiaľ si pripravíme klasickú cesnakovú zásmažku. Na bravčovej masti opečieme cesnak a zasypeme múkou. Popražíme tak, aby nám neprihorela. Keď má bledohnedú farbu, prilejeme do nej asi šálku horúcej vody a za stáleho miešania prilejeme fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila. Pridáme sudovú kapustu aj s trochou kyslej vody.
- Súbežne si nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť zvlášť do vody. Do fazuľovej zmesi primiešame smotanu na varenie a keď sú zemiaky mäkké, prilejeme aj tie spolu s vodou. Chvíľu povaríme, aby sa chute prepojili. Osolíme a poprípade, ak bola kapusta málo kyslá, pridáme aj trošku octu. Podávame s čerstvým chlebíkom.