Marcipánové kávové zrná (fotorecept)

Autor receptu: vavan

cukrárenske kávove zrná ktoré sa predávaju v cukrárňach

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme krém keď plníme zrná musí byť krém stuhnutý.Z uvedenych surovín okrem kakaa za staleho miešania uvaríme na miernom ohni krém nakoniec primiešame kakao,necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky Po stuhnutí ho mixérom prešľaháme
  2. Pripravíme si nepravý marcipán.200g sušeného mlieka polotučného,200gpráš.cukru (mlieko aj cukor preosejeme pridáme1lyžičku oleja,trochu mandlovej arómy a vodu pridávame po troške (s vodou opatrne!!!!! nie vždy je treba 40ml len koľko znesie hmota) a vypracujeme ručne hladkú hmotu.
  3. Hmotu vyvaľkáme na podložke vysypanej práškovym cukrom na obdĺžnik nahrubšie,nakrájame na štvorce 8x8 (keďže by ste to vyvaľkali natenko bude vám cez to presiakavať plnka a nebude vám to držať pekný tvar,na každý štvorec dáme cukrárenskym naplneným vreckom trochu plnky a hneď s tým pracujeme lebo keď nám to stuhne tak sa s tým nedobre pracuje a bude sa nám to lámať protiľahlé rohy z jednej aj z druhej strany spolu spojíme potom bočné rohy aj so strednými vložíme do oválnej formičky priemer 7cm tam to pritlačíme po celej formičke potom vyberieme s formičky kraje trochu urovnáme a špajdlou cez stred spravíme tvar zrna tak pokračujeme s ostatnými zrnami
  4. Takto vyzerajú pred namočením do čokopolevy a formičku som oválnu nemala tak som spoštila okrúhlu na ovál aj keď tie boky nie sú úhladné poleva to zakryje.Dáme stuhnúť do chladničky (Ak marcipán stuhne stačí pridať pár kvapiek vody a znova sa dá vypracovať na hladkú hmotu)
  5. Namáčame do čokoládovej polevy.Rozpustíme si čokoládu s cerou nad parou a namáčame zrná jednou rukou vkladáme zrno do polevy a druhou vyberáme tak máme zababranú len jednu ruku a ukladáme na mriežku zaschnúť.Opatrne príborovým nožíkom zospodu podoberieme vrch sa snažíme nechytať lebo tam necháme odtlačky prstov a najlepšie je ukladať ich do papierových košíčkov a dáme stuhnúť do chladničky.
  6. Sladkú dobrú chuť!