Malý zázrak (fotorecept )

tatranka - fotkatatranka, 12. augusta 2011
Malý zázrak (fotorecept )
Foto: tatranka

Koláčik je veľmi jednoduchý,no naozaj veľmi chutný.Je rýchlo hotový a pôsobí dojmom pekného zákuska.Mám ho od mojej bývalej pracovníčky. Robievam ho rada. Gramáž je Zobraziť celý popisKoláčik je veľmi jednoduchý,no naozaj veľmi chutný.Je rýchlo hotový a pôsobí dojmom pekného zákuska.Mám ho od mojej bývalej pracovníčky. Robievam ho rada. Gramáž je na hrnčeky.

50
porcií
45 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

3 hrnčeky
3 hrnčeky ,alebo acitko,
2 hrnčeky
0,5 hrnčeka
2 kávové lyžičky
2 jedlé lyžice
150 g
hrsť
pol káv.lyžičky
štamperlik
na potretie
100 g
2 lyžice
1 lyžicu




Postup

  1. 1

    Ingrediencie do koláča, Kandizované ovocie,porezané na menšie kúsky,hrozienka. Do troch hrnčekov kyslého mlieka vsypať 2 hrnčeky kryštálového cukru.Premiešať. Do nádoby nasypať tri hrnčeky hrubej múky.

    Malý zázrak (fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Do múky pridám 2 veľké lyžice kakaa. Po kakau pridám 2 malé lyžičky jedlej sódy. Prisypem kandizované ovocie. Nakoniec pol lyžičky škorice.

    Malý zázrak (fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Pridaná škorica. Sýpke ingrediencie dobre premiešam a pridám kyslé mlieko spojené s cukrom. Hmotu dobre premiešame. Nakoniec pridám pol hrnčeka stolového oleja.Celú hmotu treba dôkladne zamiešať,aby sa olej vstrebal.

    Malý zázrak (fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec štamperlík rumu pridáme,nevypijeme! Chýbal by v chuti. Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomastíme lyžicou masla a vysypeme hrubou múkou. Spracovanú zmes vylejeme na plech a rovnomerne roztrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.Keď vložíme plech,teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme 35 minút. Potom koláčik vyberieme.

    Malý zázrak (fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je koláč vychladnutý,vyklopím ho z pekáča a stiahnem papier na pečenie. Potriem ho lekvárom.Teraz som mala čerstvý marhuľový. celý koláčik potierať rovnomerne. V mikrovlnnej rúre,alebo vo vodnom kúpeli si rozpustím čokoládu, do ktorej som pridala 2 lyžice sladkého mlieka.

    Malý zázrak (fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Potom čokoládu vlejem do mikroténového sáčku,na ktorom som urobila malú dierku na uvoľnenie a zdobenie čokoládou Koláčik zdobím cik - cak,bohate. Na tanieriku na ponúknutie. Pokrájaný na tácke.

    Malý zázrak (fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    Koláčik som piekla z príležitosti manželových zajtrajších menín.On je totiž Ľubomír.

    Malý zázrak (fotorecept ) - obrázok 7

Diskusia k receptu

babav
Krasny kolacik,nepochybujem ,ze je to maskrta.....perfektny postup!
alexdidi
Koláčik vyzerá veľmi dobre, šťavnato, ukladám do KK, určite stojí za vyskúšanie....
danculka
Koláčil poznám,áno je jednoduchý a môžeš s ním pohostiť aj VIP hostí....
akeber
joj........ale by si dala......maškrta ukladám..krásne fotky :D
cica2
vydaril sa ti ďalší nádherný koláčik:)) A tie fotky nádherné!
hubata
Trošku inak ho robím, ale je to šup-šup hotový koláčik, tak je obľúbený.
vierik
Výborný koláčik poznám,ja robím takto perník len bez koňačiku....a pozdrav manžela Ľubomíra,že všetko dobré k meninám...:-)
elisticka
vyborny kolacik a nadherne nafoteny postup!!!! hned by som sa ponukla:-)))
marianna76
íha, pani Marta, ako na zavolanie . kupili sme mlieko v kauflande a ešte malo pár dní pred zárukou a je kyslé. ďakujem, ďakujem, ráno ho hneď spravím. Rada podľa Vás varím.
marianna76
a asi ho iba lyžicou poprskám, tak podobne, aby vyzeral. Alebo tou nutelou z tekvice.
3sandra3
mnam, aký chutný koláčik,, tiež by som si dala,, .. a blahoželám manželovi k sviatku
tatranka
@marianna76 ja nakupujem na kyslé mlieko domáce mlieko.To k nám privážajú z družstva.Nemám dobrú skúsenosť z pasterizovaného mlieka z Kauflandu.To mi neskyslo,ale zhorklo.Potom som používala acitko.
Marianka,odporúčam ráno okoštovať mliečko,kým ho začneš spracuvávať.Mohla by si sa sklamať.
@3sandra3 ďakujem za manžela, k blahoželaniu.Tlmočila som mu.
ancicka
receptík ja parádne nafoteny a aj koláč je výborny.Manželovy veľa zdravia prajem!
jerica
@tatranka krásne , chýba mi logo v obrázku , tento recept poznám , keď som ho piekla tak som ho piekla do kola , bol rýchlo a mne to vyhovovalo , ale koláčik som prestala robievať keď som sa dala na kysnuté,to sa spásie len sa tak zapráši za tým. Ale tento recept na koláčik k sviatku je pre hostí veľmi praktický a oku lahodiaci,Ty to vieš perfektne cukrársky vyšperkovať,zlaté ručičky. Ľubomírom veľké gratulujem,hosťom príjemnú zábavu.
dorisa
Krásna fotka, až mi oči "vypadli" Blahoželám aj ja manželovi. Ukladám si receptík, ďakujem, @tatranka.
klaura
no ten musí byť výborný ... ukladám a manželovi prajem všetko dobré ... :)
tatranka
@jerika , logo som mala,ale asi som ho uložila nízko a na fotografiu pri spracovaní na varechu sa už nezmestil.Budem ho musieť umiestňovať ináč.
@dorisa , ty vieš vždy ohromne vzpružiť pri komentáriku.Ďakujem ti.
@ancicka , ďakujem aj tebe aj za blahoželanie manželovi.
sovka62
A prečo som ja na tento koláčik zabudla? Recept som dostala hádam pred štyridsiatimi rokmi a piekla som ho veľmi rada. Pôvodný recept bol bez ovocia a bez orechov, ale keď som piekla pre návštevy, o tieto prísady som ho vylepšila, takže som ho piekla skoro rovnako ako ty. Rada som ho piekla deťom, keď boli malé, upečené cesto má pevnejšiu konzistenciu a biskvit,tak sa im to v tých malých ručičkách dobre držalo. Upečiem hneď, ako sa vrátim domov, ďakujem, že si mi ho pripomenula.
aroooo
podobné pod názvom koláč z kyslého mlieka, alebo perník s menšími odchýlkami pekávam, tento si však tiež uložím k tvojim predchádzajúcim receptom, páči sa mi tam to ovocie a aj v rozpise " 2 jedlé lyžice kakaa:::::)))
bozulka
Tiež poznám už hodne dlho,je vidieť že sme jedna generácia + - ,ja som dávala ešte nahrubo posekané orechy.Zabudla som na tento koláč ako Sovka...:-).
tatranka
@sovka62 @aroooo veď tento koláčik je známy.Som rada,sovka62,že som ti ho pripomenula.Manžel ho ma rád,že je šťavnatý.
Je jednoduchý a chutný.
tothka
Veru, aj mne si ho pripomenula, mám veľmi rada hrnčekové koláčiky a tento je skutočne veľmi dobrý, ďakujem už si ho ukladám, veď už pečiem iba z Varechy
babi
Martuška, krásne spracovaný recept aj foto. Jeden čas som ho pekávala veľmi často, naši sa ho nevedeli dojesť, naozaj je výborný. Ty si skvelá kuchárka, neprichodí mi radiť ti, ale ja robím tak, že lekvár natriem hneď ešte na teplý koláč, on tak trošku vsiakne do cesta a je to veľmi dobré. Čokoládovú polevu dám až keď vychladne
tatranka
Áno @babi , máš aj ty pravdu.No preto u mňa ten lekvár na letný alebo studený korpus,lebo práve ja potrebujem,aby mi tá vrstvička lekváru ostala na vrchu a zdobila.Ak by mi vsiakol,čokoláda by už na ňom nevynikla.T Už by mi koláčik nezdobila.
evanaaa
Tataranka, tento koláčik som si vložila ( nie do žalúdka), vlastne uložila, je akurát pre mňa aj keď kyslé mlieko nemávam, len Acidko, ale ako píšeš, môže byť. A s tým lekvárom, nedalo by spojiť - tak ako ho používaš ty ale aj Babi - natrieť vrstvu za tepla, nechať vsiaknuť a potom neskôr pretrieť ešte raz a počokoládovať?
A pre Mariannu76 - ak skysne kúpené pasterizované ( dlhotrvácne) mlieko, už ho len vyhodiť, má hnusnú chuť, bŕŕŕ.
A pre Mariannu
marta5
Marti,mate najlepšie spracované a nafotene recepty.Piekla som nedávno na naše meniny podobný Pernik,všetkým veľmi chutil ,vyskúšam tento nabudúce.
tinca
@tatranka predovšetkým všetko dobré manželovi, hlavne aby vládal jesť tak krásny koláčik, ktorého je hodne. Krásne foto. Pečiem podobný perník, ale ukladám aj tvoj:)
tatranka
@tinca koláč si rozkázal manžel.Nie tento,ale vraj rýchly,chutný,dobrý aby som s nim nemala veľa roboty..Chystali sme sa v to ráno na huby,aby som to všetko potom stíhala.A u nás ho veru má kto popapkať.
tatranka
@Douglas odpovedám tebe.Tvoj odkaz k receptu som si našla v centrálnej pošte.No tu pri recepte nie.Neviem ako sa to stalo,ale ešte nikdy pred tým som komentárik,ktorý bol zaslaný nepostrádala.No to nič.
Koláčik som si už dávno nazvala sama.Páči sami tak malo práce ingrediencii a výsledok nad mieru príjemne prekvapí.
Pýtaš sa ma akú rastlinku mám na koláčiku.Je to méta pieporná.
A ďakujem za pochvalu fotografii.
kata50
Koláčik mňam ! Foto-koláže jednoduché, čitateľné, a krásne nafotené. Nechceš vydať kuchársku knihu? Určite by sa po nej zaprášilo. :-))
tatranka
@kata50 inponuje mi čo mi píšeš.No odpovedám,nie nechcem Katka vydať kuchárku.Snáď keby som tak mala o 15 rokov menej,tak by som sa na to dala.Si milá a vždy vieš správnej chvíli správne potešiť.
sisinka131
Určite vyskúšam, pozerám a ukladám všetky recepty, ktoré sa mi páčia, ak deťom chutia, preposielam mojej sestričke do štátov, ktorá s nimi zožína úspech na party a to vďaka aj Vám tatranka - ešte veľa takýchto krásnych receptov prajem
sneica
iste chutny,hrncekovy,lakavy zazrak...uz aj ulozeny
eunika
už ho mám vyskúšaný,je fantastický,ďakujem za recept,zajtra sa ho chystám upiecť znova:-)))
tatranka
@eunika teším sa,že sa ti recept páči.Recept je veľmi vydarený.Aj ja ho rada robím.Doma má úspech.
sneica
vcera som urobila len s malou obmenou,nemala som cokoladu na varenie tak som nastruhala na vrch mliecnu cokoladu...tatranka recept je super a tesim sa ze zopakujem ale z tou cokoladou na varenie...
tatranka
@sneica veľmi sa teším,že sa ti recept páči a že ti chutil.Tento koláčik máme aj my veľmi radi.
babav
Krasny kolacik,nepochybujem ,ze je to maskrta.....perfektny postup!
alexdidi
Koláčik vyzerá veľmi dobre, šťavnato, ukladám do KK, určite stojí za vyskúšanie....
danculka
Koláčil poznám,áno je jednoduchý a môžeš s ním pohostiť aj VIP hostí....
akeber
joj........ale by si dala......maškrta ukladám..krásne fotky :D
cica2
vydaril sa ti ďalší nádherný koláčik:)) A tie fotky nádherné!
hubata
Trošku inak ho robím, ale je to šup-šup hotový koláčik, tak je obľúbený.
vierik
Výborný koláčik poznám,ja robím takto perník len bez koňačiku....a pozdrav manžela Ľubomíra,že všetko dobré k meninám...:-)
elisticka
vyborny kolacik a nadherne nafoteny postup!!!! hned by som sa ponukla:-)))
marianna76
íha, pani Marta, ako na zavolanie . kupili sme mlieko v kauflande a ešte malo pár dní pred zárukou a je kyslé. ďakujem, ďakujem, ráno ho hneď spravím. Rada podľa Vás varím.
marianna76
a asi ho iba lyžicou poprskám, tak podobne, aby vyzeral. Alebo tou nutelou z tekvice.
3sandra3
mnam, aký chutný koláčik,, tiež by som si dala,, .. a blahoželám manželovi k sviatku
tatranka
@marianna76 ja nakupujem na kyslé mlieko domáce mlieko.To k nám privážajú z družstva.Nemám dobrú skúsenosť z pasterizovaného mlieka z Kauflandu.To mi neskyslo,ale zhorklo.Potom som používala acitko.
Marianka,odporúčam ráno okoštovať mliečko,kým ho začneš spracuvávať.Mohla by si sa sklamať.
@3sandra3 ďakujem za manžela, k blahoželaniu.Tlmočila som mu.
ancicka
receptík ja parádne nafoteny a aj koláč je výborny.Manželovy veľa zdravia prajem!
jerica
@tatranka krásne , chýba mi logo v obrázku , tento recept poznám , keď som ho piekla tak som ho piekla do kola , bol rýchlo a mne to vyhovovalo , ale koláčik som prestala robievať keď som sa dala na kysnuté,to sa spásie len sa tak zapráši za tým. Ale tento recept na koláčik k sviatku je pre hostí veľmi praktický a oku lahodiaci,Ty to vieš perfektne cukrársky vyšperkovať,zlaté ručičky. Ľubomírom veľké gratulujem,hosťom príjemnú zábavu.
dorisa
Krásna fotka, až mi oči "vypadli" Blahoželám aj ja manželovi. Ukladám si receptík, ďakujem, @tatranka.
klaura
no ten musí byť výborný ... ukladám a manželovi prajem všetko dobré ... :)
tatranka
@jerika , logo som mala,ale asi som ho uložila nízko a na fotografiu pri spracovaní na varechu sa už nezmestil.Budem ho musieť umiestňovať ináč.
@dorisa , ty vieš vždy ohromne vzpružiť pri komentáriku.Ďakujem ti.
@ancicka , ďakujem aj tebe aj za blahoželanie manželovi.
sovka62
A prečo som ja na tento koláčik zabudla? Recept som dostala hádam pred štyridsiatimi rokmi a piekla som ho veľmi rada. Pôvodný recept bol bez ovocia a bez orechov, ale keď som piekla pre návštevy, o tieto prísady som ho vylepšila, takže som ho piekla skoro rovnako ako ty. Rada som ho piekla deťom, keď boli malé, upečené cesto má pevnejšiu konzistenciu a biskvit,tak sa im to v tých malých ručičkách dobre držalo. Upečiem hneď, ako sa vrátim domov, ďakujem, že si mi ho pripomenula.
aroooo
podobné pod názvom koláč z kyslého mlieka, alebo perník s menšími odchýlkami pekávam, tento si však tiež uložím k tvojim predchádzajúcim receptom, páči sa mi tam to ovocie a aj v rozpise " 2 jedlé lyžice kakaa:::::)))
bozulka
Tiež poznám už hodne dlho,je vidieť že sme jedna generácia + - ,ja som dávala ešte nahrubo posekané orechy.Zabudla som na tento koláč ako Sovka...:-).
tatranka
@sovka62 @aroooo veď tento koláčik je známy.Som rada,sovka62,že som ti ho pripomenula.Manžel ho ma rád,že je šťavnatý.
Je jednoduchý a chutný.
tothka
Veru, aj mne si ho pripomenula, mám veľmi rada hrnčekové koláčiky a tento je skutočne veľmi dobrý, ďakujem už si ho ukladám, veď už pečiem iba z Varechy
babi
Martuška, krásne spracovaný recept aj foto. Jeden čas som ho pekávala veľmi často, naši sa ho nevedeli dojesť, naozaj je výborný. Ty si skvelá kuchárka, neprichodí mi radiť ti, ale ja robím tak, že lekvár natriem hneď ešte na teplý koláč, on tak trošku vsiakne do cesta a je to veľmi dobré. Čokoládovú polevu dám až keď vychladne
tatranka
Áno @babi , máš aj ty pravdu.No preto u mňa ten lekvár na letný alebo studený korpus,lebo práve ja potrebujem,aby mi tá vrstvička lekváru ostala na vrchu a zdobila.Ak by mi vsiakol,čokoláda by už na ňom nevynikla.T Už by mi koláčik nezdobila.
evanaaa
Tataranka, tento koláčik som si vložila ( nie do žalúdka), vlastne uložila, je akurát pre mňa aj keď kyslé mlieko nemávam, len Acidko, ale ako píšeš, môže byť. A s tým lekvárom, nedalo by spojiť - tak ako ho používaš ty ale aj Babi - natrieť vrstvu za tepla, nechať vsiaknuť a potom neskôr pretrieť ešte raz a počokoládovať?
A pre Mariannu76 - ak skysne kúpené pasterizované ( dlhotrvácne) mlieko, už ho len vyhodiť, má hnusnú chuť, bŕŕŕ.
A pre Mariannu
marta5
Marti,mate najlepšie spracované a nafotene recepty.Piekla som nedávno na naše meniny podobný Pernik,všetkým veľmi chutil ,vyskúšam tento nabudúce.
tinca
@tatranka predovšetkým všetko dobré manželovi, hlavne aby vládal jesť tak krásny koláčik, ktorého je hodne. Krásne foto. Pečiem podobný perník, ale ukladám aj tvoj:)
tatranka
@tinca koláč si rozkázal manžel.Nie tento,ale vraj rýchly,chutný,dobrý aby som s nim nemala veľa roboty..Chystali sme sa v to ráno na huby,aby som to všetko potom stíhala.A u nás ho veru má kto popapkať.
tatranka
@Douglas odpovedám tebe.Tvoj odkaz k receptu som si našla v centrálnej pošte.No tu pri recepte nie.Neviem ako sa to stalo,ale ešte nikdy pred tým som komentárik,ktorý bol zaslaný nepostrádala.No to nič.
Koláčik som si už dávno nazvala sama.Páči sami tak malo práce ingrediencii a výsledok nad mieru príjemne prekvapí.
Pýtaš sa ma akú rastlinku mám na koláčiku.Je to méta pieporná.
A ďakujem za pochvalu fotografii.
kata50
Koláčik mňam ! Foto-koláže jednoduché, čitateľné, a krásne nafotené. Nechceš vydať kuchársku knihu? Určite by sa po nej zaprášilo. :-))
tatranka
@kata50 inponuje mi čo mi píšeš.No odpovedám,nie nechcem Katka vydať kuchárku.Snáď keby som tak mala o 15 rokov menej,tak by som sa na to dala.Si milá a vždy vieš správnej chvíli správne potešiť.
sisinka131
Určite vyskúšam, pozerám a ukladám všetky recepty, ktoré sa mi páčia, ak deťom chutia, preposielam mojej sestričke do štátov, ktorá s nimi zožína úspech na party a to vďaka aj Vám tatranka - ešte veľa takýchto krásnych receptov prajem
sneica
iste chutny,hrncekovy,lakavy zazrak...uz aj ulozeny
eunika
už ho mám vyskúšaný,je fantastický,ďakujem za recept,zajtra sa ho chystám upiecť znova:-)))
tatranka
@eunika teším sa,že sa ti recept páči.Recept je veľmi vydarený.Aj ja ho rada robím.Doma má úspech.
sneica
vcera som urobila len s malou obmenou,nemala som cokoladu na varenie tak som nastruhala na vrch mliecnu cokoladu...tatranka recept je super a tesim sa ze zopakujem ale z tou cokoladou na varenie...
tatranka
@sneica veľmi sa teším,že sa ti recept páči a že ti chutil.Tento koláčik máme aj my veľmi radi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia