Malý zázrak (fotorecept )
Autor receptu: tatranka
Koláčik je veľmi jednoduchý,no naozaj veľmi chutný.Je rýchlo hotový a pôsobí dojmom pekného zákuska.Mám ho od mojej bývalej pracovníčky. Robievam ho rada. Gramáž je na hrnčeky.
50 porcií |
45 minút príprava |
35 minút na 160 °C |
Postup
-
Ingrediencie do koláča,
Kandizované ovocie,porezané na menšie kúsky,hrozienka.
Do troch hrnčekov kyslého mlieka vsypať 2 hrnčeky kryštálového cukru.Premiešať.
Do nádoby nasypať tri hrnčeky hrubej múky.
- Do múky pridám 2 veľké lyžice kakaa.
Po kakau pridám 2 malé lyžičky jedlej sódy.
Prisypem kandizované ovocie. Nakoniec pol lyžičky škorice.
- Pridaná škorica.
Sýpke ingrediencie dobre premiešam a pridám kyslé mlieko spojené s cukrom.
Hmotu dobre premiešame.
Nakoniec pridám pol hrnčeka stolového oleja.Celú hmotu treba dôkladne zamiešať,aby
sa olej vstrebal.
- Nakoniec štamperlík rumu pridáme,nevypijeme! Chýbal by v chuti.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomastíme lyžicou masla a vysypeme hrubou múkou.
Spracovanú zmes vylejeme na plech a rovnomerne roztrieme.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.Keď vložíme plech,teplotu stiahneme na
160 stupňov a pečieme 35 minút.
Potom koláčik vyberieme.
- Keď je koláč vychladnutý,vyklopím ho z pekáča a stiahnem papier na pečenie.
Potriem ho lekvárom.Teraz som mala čerstvý marhuľový.
celý koláčik potierať rovnomerne.
V mikrovlnnej rúre,alebo vo vodnom kúpeli si rozpustím čokoládu, do ktorej som
pridala 2 lyžice sladkého mlieka.
- Potom čokoládu vlejem do mikroténového sáčku,na ktorom som urobila malú dierku na
uvoľnenie a zdobenie čokoládou
Koláčik zdobím cik - cak,bohate.
Na tanieriku na ponúknutie.
Pokrájaný na tácke.
- Koláčik som piekla z príležitosti manželových zajtrajších menín.On je totiž Ľubomír.