Malý zázrak (fotorecept )

Autor receptu: tatranka

Koláčik je veľmi jednoduchý,no naozaj veľmi chutný.Je rýchlo hotový a pôsobí dojmom pekného zákuska.Mám ho od mojej bývalej pracovníčky. Robievam ho rada. Gramáž je na hrnčeky.

50
porcií
45 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie do koláča, Kandizované ovocie,porezané na menšie kúsky,hrozienka. Do troch hrnčekov kyslého mlieka vsypať 2 hrnčeky kryštálového cukru.Premiešať. Do nádoby nasypať tri hrnčeky hrubej múky.
  2. Do múky pridám 2 veľké lyžice kakaa. Po kakau pridám 2 malé lyžičky jedlej sódy. Prisypem kandizované ovocie. Nakoniec pol lyžičky škorice.
  3. Pridaná škorica. Sýpke ingrediencie dobre premiešam a pridám kyslé mlieko spojené s cukrom. Hmotu dobre premiešame. Nakoniec pridám pol hrnčeka stolového oleja.Celú hmotu treba dôkladne zamiešať,aby sa olej vstrebal.
  4. Nakoniec štamperlík rumu pridáme,nevypijeme! Chýbal by v chuti. Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomastíme lyžicou masla a vysypeme hrubou múkou. Spracovanú zmes vylejeme na plech a rovnomerne roztrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.Keď vložíme plech,teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme 35 minút. Potom koláčik vyberieme.
  5. Keď je koláč vychladnutý,vyklopím ho z pekáča a stiahnem papier na pečenie. Potriem ho lekvárom.Teraz som mala čerstvý marhuľový. celý koláčik potierať rovnomerne. V mikrovlnnej rúre,alebo vo vodnom kúpeli si rozpustím čokoládu, do ktorej som pridala 2 lyžice sladkého mlieka.
  6. Potom čokoládu vlejem do mikroténového sáčku,na ktorom som urobila malú dierku na uvoľnenie a zdobenie čokoládou Koláčik zdobím cik - cak,bohate. Na tanieriku na ponúknutie. Pokrájaný na tácke.
  7. Koláčik som piekla z príležitosti manželových zajtrajších menín.On je totiž Ľubomír.