Cheesecake
Cheesecake

Malinový cheesecake

susannahstyle - fotkasusannahstyle, 21. decembra 2021
12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 165 °C

Suroviny

220 g
125 g
300 g
500 g
150 g
 trocha
2 ks
Malinová poleva:
200 g čerstvé
100 ml
podľa chuti
1-2 PL
1 PL
Na ozdobu:
12 ks čerstvé




Postup

  1. 1

    Korpus: Keksíky rozdrviť na jemno a zmiešať s maslom, zmes dať do okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie, lyžicou po dne formy rovnomerne rozotrieť.

  2. 2

    Plnka: Mascarpone, práškový cukor, tvaroh, rum a vajcia spolu vymiešať na hladkú hmotu.

  3. 3

    Pripravenú plnku naliať do formy vystlanej s keksíkmi a piecť na 165 °C cca 45-60 minút.

  4. 4

    Po upečení nechať v rúre vychladnúť, aby vrch nepopraskal.

  5. 5

    Poleva malinová: 200g malín, 100 ml vody, cukor podľa chuti a 1 PL malinového sirupu priviesť do varu a rozmixovať ponorným mixérom. Pridať vo vode rozmiešaný Solamyl a jemne povariť, kým poleva nezhustne. Polevu nechať mierne vychladnúť a následne ňou poliať už vychladnutý cheesecake. Ozdobiť čerstvými malinami podľa vlastného vkusu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia