Makovo-slivkový mriežkový koláč (bezlepkový)

mary81 - bez fotkymary81, 21. januára 2017
Makovo-slivkový mriežkový koláč (bezlepkový)
Foto: mary81

Mnamka:)

30 minút
na 160 °C

Suroviny

150 g
150 g
1/2 čl
2 čl
100 g (maslo)
60 g
2 ks
Napln:
100 g
aspon 200 g (100%)
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Zmiešame suroviny, pričom vajcia pridávame až nakoniec a postupne.

  2. 2

    Cesto necháme v chladničke 30 min.

  3. 3

    Okrúhlu formu (22 cm) si vymastíme a natlačíme 2/3 cesta. Poprepichujeme vidličkou a pečieme na 170 stupnov 10 min.

  4. 4

    Necháme trochu vychladnúť a natrieme plnku. Zo zvyšku cesta urobíme mriežku a pečieme na 160 stupnov dalších 20 min.

Diskusia k receptu

monty469
Mak, slivky a k tomu zdrave muky tak to je skvela kombinacia. Upiekla si pekny a iste aj chutny kolacik :-)
tiginko
vyzerá super, mne sa tiež osvedčila kombinácia pohánkovej a ryžovej múky - včera som z nich robila dcére lievance, s tvarohom a nastrúhaným jablkom. Už len vajce, trochu mlieka, kokosového cukru a škorice a perfektné lievance boli na svete. To len ako inšpirácia pre teba @mary81 , keď už si inšpirovala ty mňa :-)
mitzy
Veľmi pekný koláčik:) s týmito múkami skúsenosť nemám. Načase zmeniť to.
evanaaa
Aký pekný a iste aj chutný koláč! Už aj ja rozmýšľam nad kúpou iných múk, veď mám neďaleko dobrú predajňu ( Nanacelia), kde ich dostať, chcem najmä mandľovú....a mám aj cukor z kokosových kvetov, kúpila som v Kauflande, majú aj múku kokosovú, aj brezový cukor, len tak mimochodom, čo ma prekvapilo. A kombinácia mak-slivky je ideálna na chuť.
mary81
@Evanaaa (22.1.2017 15:24)

Dakujem:) Ja sa tiez chystam vyskusat mandlovu muku, len je trochu drahsia..pohankova a ryzova je moja najoblubenejsia bezlepkova muka (vyskusala som aj psenovu,amarantovu,kokosovu,cicerovu..) inak kokosovy cukor a muku maju aj v coop jednota, zdrava strava sa uz proste rozmaha..:)
kaskija
Výborná inšpirácia, takéto koláčiky veru že môžem;-) :-) Hneď cez víkend vyskúšam, buď v rúre alebo v grile. Keďže by som ho konečne chcela odskúšať aj na pečenie koláčov. Píšu že to dokáže, tak som zvedavá. Ďakujem za receptík ;-) :-)
hryzusina
@Kaskija (23.1.2017 16:10)

na grile chces upiect kolac?..to si kde videla?..mozno mas taky specialny gril ze to dokaze ale keby do toho nasho dam grilovat kolac tak to moc dobre nedopadne:D :D
kaskija
@Hryzusina (25.1.2017 11:02)

Videla som to na fb stránke BiggreenEgg, lebo od nich máme aj gril a oni dávajú na ich stránku samé recepty a fotky čo všetko v ňom grilujú. Fakt som niekedy až milo prekvapená čo všetko ten gril dokáže a preto chcem vyskúšať aj tento koláč. Lebo oni v ňom robili rebarborový koláč, lenže rebarboru teraz nikde nezoženiem tak by som vyskúšala tento:-)
hryzusina
@Kaskija (26.1.2017 10:45)

aha, to je ten taky gril v podobe zeleneho vajicka, ze?..ten som uz tusim niekde videla ale nevedela som ze v nom upecies aj kolac :O..to je novinka pre mna..inak ale on stoji tak dost vela penazi, to vam nebolo luto zan dat tolko?..mnam rebarborovy kolac by som si hned dala:-)
kaskija
Presne ten to je:-) Áno, je drahší ako tie obyčajné ale my sme chceli lepší a kvalitnejší tak sme si preto aj priplatili a zatiaľ nebanujeme. Spravím v ňom všetko čo ma len napadne. Keďže rada experimentujem, tak ho aj dosť skúšam a zatiaľ všetko chutilo na výbornú:-) Upeč si niekedy:-)
hryzusina
@Kaskija (3.2.2017 11:44)

chapem, lepsie je investovat do kvalitnejsieho ako potom kazdu chvilu kupovat nove..upeciem niekedy urcite:-) a ty nam sem pridaj fotku ked nieco upecies v tom vajicku, ci ako sa vola ten gril:-)
kaskija
@Hryzusina (6.2.2017 14:42)

Síce si mi písala aby som pridala fotku až keď niečo upečiem, no piecť teraz neplánujem ale našla som v PC fotku z grilovačky. Kde sme grílovali kuracie mäsko už v zelenom vajíčku:-) Takto si tam ležalo a také bolo chutné, mňam hneď by som si dala aj teraz:D Samozrejme potom pridám aj fotku nejakého koláčika, keď ho upečiem:-)
hryzusina
@Kaskija (8.2.2017 11:00)

toto mi robis naschval?..taka som akurat hladna, ze by som si hned taketo masko dala :P ale vyzera chutne, je vidno ze je upecene v kvalitnom grile a ze je grilovane..grilovane jedla su chutnejsie ako len na panvici spravene :-) dakujem ti za fotku ;-)
slawi
Kolacik vyskusany. Je vyborny len sa mi akosi nedarili mriezky tak som povytlacala srdiecka. Dakujem za receptik