Makovo-citrónová bábovka

nickaa - fotkanickaa, 17. novembra 2015
Makovo-citrónová bábovka
Foto: nickaa

Jemná, nadýchaná a chuťovo veľmi dobrá a svieža bábovka.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
100 ml
50 ml
7 PL
1 ČL
5 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej a vodu a zase miešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a miešame. Medzitým si vyšlaháme bielka do peny a pridáme do cesta. Keď máme cesto pekne spojené pridáme mak a kôru z citróna. Cesto miešame jemne aby bolo nadýchané. A môžme ho vyliať do formy vymastenej olejom a vysypanej múkou. Pečieme cca 20 minút na 180 stupňoch.

    Makovo-citrónová bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Môžme posypať cukrom. Mňam. :-)

Diskusia k receptu

valeri
jedna lepšia ako druhá. Mám ale otázku, v ako veľkej forme je pečená ? V ostatných receptoch na bábovky mám totiž väčšie množstvo múky.
mitzy
@Nickaa je chutná a ľahká. Všetkým nám chutila. Ďakujem za recept :) 5

kaatka
Nechcem tu machrovat ale dedko mi dal jeho vypestovane citrony, tak mi hned napadlo najst oku lahodiaci recept a skusit babovku. Dala som celu koru z jednoho citrona. Lakla som sa, ze 20 min pecenia je malo ale budem ju urcite robit, je bozska. Dakujem za recept....odprucam podavat s cerstvym ovocim, zmrzlinou :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia