Majonézový a cibuľový šalát (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Robila som naraz dva šaláty. Jeden majonézový a druhý cibuľový. Nie každý má rád
majonézu. Šaláty som robila ešte v auguste.
Postup
- Zemiaky na obidva šaláty som varila spolu.
- Očistila som si mrkvu, petržlen, zeler. Uvarila som ich v slanej vode.
- Tri väčšie cibule idú do cibuľového šalátu. Manžel má rád v tomto šaláte veľa cibule. Vždy ma upozorní, že som jej dala málo:-) Menšia ide do majonézového - nadrobno nakrájaná.
- Na cibuľový šalát som dala variť deci vody, pridala som do nej cukor, ocot. a soľ. Nechala som ho zovrieť.
- Horúci nálev som naliala na 3 nakrájané cibule. Zakryla som misku, aby sa cibuľa sparila.
- Pridala som k nej jednu kyslú uhorku, Nakrájala som do nálevu zemiaky a jednu mrkvu. Nakoniec ešte mleté čierne korenie , 2 pl oleja , soľ. Šalát som zamiešala,nechala som ho vychladnúť. Kým som spravila cibuľový šalát, vychladla mi varená zelenina.
- Na majonézový šalát som očistené zemiaky začala krájať na malé kocky. No tlačil ma čas.
- Už mi zostalo nakrájať len trochu zeleniny.
- Potom som si spomenula na strúhadlo. Je to dlhé roky môj verný pomocník.
- Hrášok som sparila a nechala okvapkať a vychladnúť.
- V druhej miske som zmiešala majonézu s kyslou smotanou. Pridala som cukor, soľ, mleté biele korenie a trochu nálevu zo zaváraných uhoriek, pár kvapiek worchestrovej omáčky.Ochutenú majonézu som zamiešala do zeleniny. Podľa potreby som šalát ešte ochutila.
- Trochu z neho zostalo od obeda. Na druhý deň som spravila poobede ruské vajcia.
- Tak som sa pohrala.
- a za chvíľku bolo na stole niečo iné. Mala som doma ešte aj malú fľašku majonézy. Trochu som z nej odobrala, rozmiešala s kyslou smotanou a poliala vajíčko na šaláte.