Maďarská zemiaková polievka

Autor receptu: pusta

Túto jednoduchú, chutnú a rýchlu polievočku varievame u nás najmä v zime, ale nepohrdneme ňou ani v lete. Zahreje a zasýti.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky a cibuľu pokrájame na kocky, mrkvu a koreň petržlena pokrájame na kolieska, petržlenovú vňať posekáme na drobno.
  2. Do osolenej vody dáme variť zemiaky aj s ostatnou zeleninou spolu s bobkovým listom. Ked je zelenina mäkká, zahustíme polievku zásmažkou z oleja, múky a oboch paprík. Varíme spolu ešte 15 minút. Okoreníme mletým čiernym korením a majoránkou
  3. Podávame horúce, posypané petržlenovou vňaťou alebo ligurčekom.